Nile

Sååååå ÄNTLIGEN kom den, Nile´s nya platta For whom the gods detest. Den plattan jag väntat på mest detta år, väntan har varit olidlig den sista veckan eftersom den blev framflyttad ifrån förra Onsdagen till denna. Bara omslaget är värt cashen, så otroligt snyggt( det limiterade är gjort så att många detaljer känns som sand ). Karl sanders inlägg i bookleten om låtarna och vad dom handlar om är tillbaka efter att ha uteblivit ifrån 2007 Ithyphallic. Feta inlägg om låtarnas ideer och Karls otroliga kunskap om allt som rör Egypten. Nile är extra intressanta för en nörd som mig. Har länge vart intresserad av forntidens Egypten och Karl sanders är en annan nörd på det området. Nile har sen börjat vart inne på det spåret och låtarna handlar om gudar i den egyptiska historien, balsamerings ritualer.....ja allt coolt som egyptierna har. 

             

Så hur låter Nile 2009? Ja du, det är lika tekniskt brutalt som alltid men allt är taget ett steg längre känns det som. Erik rutan har spelat in trummorna och det hörs. Brutala trum mattor som ligger och låter som en jävla kpist på högvarv. George Kollias gör en fantastisk insatts på trummorna, han har en groovig?? spelstil som känns perfekt. Gitarr soundet är underbart. Riffen sitter som en käftsmäll och jag sitter o bara myser. Sen har vi sången, den underbara sången som delas av Karl sanders och Dallas toler-wade, eller sång.....growlandet kanske är mer rätt men faaaaaaaaan va underbart det är. WHETHER THOU WARN THEM OR WARN THEM NOT mullrar Karl och rysningarna far som vatten över ryggen, nacken och håret ställer sig upp. MUMS. Nile har aldrig vart rädda för blanda in vad dom är influerade av och Karl har släppt 2 solo skivor som är Nile utan metal kan man säga där han spelar egyptiska instrument(kan inga av dessa kosntiga namn hehe) och detta influerar även Niles musik. Kolla 4.05 in i KAFIR, den första låten på plattan så får ni höra, det är så vackert att man börjar gråta. FOR WHOM THE GODS DETEST går direkt in på första platsen på min årsbästa lista men det va väntat. Gillar du ultrabrutal teknisk dödsmetall som piskar upp sand i ansiktet på dig och kör över dig på ett skönt underbart sätt så är det bara att köpa. Gillar du blöj pop/rock som Dead by april så kan du nog titta åt ett annat håll, detta är inget för veklingar.

            

Lägger upp bilder på deras andra underbara plattor. Döds metall när det är som bäst.

           

Nile hemsida finns här och deras myspace här . Karls sanders myspace hittas här och där kan ni lyssna på denna otroliga musiker. Han lirar alla instrument själv.


            

         
           

         


Där har ni dom, fantastisk dödsmetall som tar allt lite längre. Köööööp

Rogga


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0