Discharge

Finns inte mycket att säga. Världens bästa punk enligt mig. Denna plattan kom 1982 och det är bara att kapitulera och höja volymen. Har du på något konstigt sätt missat detta band så kan du kolla in deras myspace här.

                  


Insekterna tar över

Tribes of Neurot är annorlunda. Dom följer inga regler och dom gör vad dom vill. Tribes of Neurot är killarna i min favorit grupp Neurosis + annat folk som bjuds in. Sitter med plattan Adaption & survival i handen och detta är en dubbel cd med insektsljud som är inspelade. Allt detta är mixat och dom har fuckat med ljuden i dator och på synthersizer men alla ljud på dessa 2 cd skivor är gjorda av insekter. Jag älskar såna här ljudexpriment där ljud bjuder in en på en psykadelisk resa. På skivan står det att man med dessa ljud ska bli inbjuden i insekternas medvetande och dom skriver att "aktiva" lyssningstekniker ska göra lyssningen ännu bättre. Inbjuden vet jag inte men jag älskar detta, jag försvinner in i ljudlandskapet och det är väldigt mäktigt att höra. Har inte testat något "aktivt" lyssnande men har testat den andra godbiten denna dubbelcd bjuder på. Man ska spela cd skivorna simultant med varandra. Helvete vilket ljud det blir, allt förstärks och ljuden går in i varann. Så jävla underbart vackert. Detta är inte första gången Tribes of neurot gör detta med sina skivor. Neurosis - Times of grace ska spelas simultant med Tribes of Neurot plattan Grace. Detta gäller även Neurosis - Through silver in blood och Tribes of Neurot - Silver blood transmission. Jag älskar sånt här, musiken tar nya vägar. Är man en människa som mest lyssnar på vers - refr - vers - refr så är denna plattan kanske inget för dig men vill man utmanas och om man ställer krav på sin musik så är detta en mumsbit. 

                

Gamla eller nya AC/DC ???

Shit, en fråga som nästan alltid dyker upp på en fest eller i goda vänners lag över 2 - 36 öl är vilka e bäst, gamla eller nya AC/DC. Kanske inte bara hur som helst utan för att någon, (troligen jag) satt på en gammal rock dänga ifrån dessa herrar. Många standard svar finns ju, för gemene rock svensson som inte har koll på deras katalog finns det bara 2 plattor : The razors edge(iallafall Thunderstruck) och Highway to hell(iallafall låten). Många gillar Bon scott och många gillar Brian Johnson och alla älskar Back in black. Själv är jag kluven, gubbarna kan ju rocka som fan och fyller stadium på stadium och nya plattan Black Ice va bland dom bättre på länge. Men plattorna med Bon scott spelas mest här hemma. Vet ej varför men gillar den råa rocken som dom plattorna innehåller. Man kan nästa känna att Bon scott menar vartenda ord och Angus levererar dom hårdaste riffen på dessa plattor. Brian Johnson är svinbra han med, tycker bara att det blev lite för polerat på Back in black, detta trots är den bland dom bästa rockplattorna som finns. Den plattan som jag gillar mest med AC/DC är med Brian Johnson på sång, denna plattan står sig starkast mot alla dom andra enligt mig. Blir ofta nedröstad av AC/DC freaks då man nämner denna platta för många håller inte med mig. AC/DCs bästa platta enligt mig är : Flick of the switch.

                                   

Allt e råare igen på denna plattan. Gitarrerna låter skitigare och hela ljudbilden skriker av primitiva känslor, en jävligt fantastisk rockplatta enligt mig. Själva sa killarna att dom ville gå tillbaka till det råare men på något sätt så mottogs denna platta inte så bra av fansen. Vet ej varför, många jag snackat med säger att det e svaga låtar, många gillar inte soundet osv. Vad man än tycker(o jag gillar AC/DCs hela katalog) så är det nog så att det har med frågan om gamla eller nya AC/DC ändå. Gillar man ett mer skitigt AC/DC så gillar man nog Bon scott tiden mest(och Flick of the switch hehe). Gillar man ett mer polerat AC/DC så gillar man Brian Johnson tiden mer. Detta tror jag inte har ett skvatt att göra med sångarna då båda e fantastiska utan mer om musiken. Vill ni läsa mer om AC/DC så finns det en fantastisk bok som heter : Maximal rock&roll skriven av Murray engelheart och Arnaud durieux.


Necro

Black metal ifrån Spanien, totalt necro med en ljudbild som får en att hoppa av glädje. Teitanblood är en upplevelse utan dess like om man gillar Black metal. Kööp !!!!!


                                   

Vad som diggast mest..............just nu

                                                                             

Här är vad som diggas mest just nu, Bloody panda. Deras platta Summon är ett totalt okommersiellt album som i stora drag är ljudlandskap med inslag av drone metal. Deras sångerska Yoshiko ohara skriker ut buddiska mantran och text med underbar inlevelse. På deras myspace kan ni ta del av detta underbara band som kommer ifrån Brooklyn, New york.                                                     
SVERIGES BÄSTA GRUPP släppte 2008 Eternal kingdom. Detta album hamnar på 2a plats på min lista över dom 10 bästa album någonsin. Detta är perfektion på alla nivåer för mig. Denna skiva spelas minst, MINST 2 gånger per dag hemma hos mig eller i bilen. 7:32 in i Ghost trail svartnar det för mina ögon varje gång, det är så vacket, det är så fruktansvärt vackert och brutalt. Den resan Cult of luna vill förmedla med Holger nilsson är vacker i sig men jag tas på egna och olika äventyr varje gång jag spelar detta ultimata album. Tidigt 2010 släpper Cult of luna en bok om Holger Nilsson med nya låtar och ljudlandskap. Detta kommer bli helt underbart och kan knappt vänta tills jag har denna bok i min hand. Följ Cult of luna på deras hemsida och på deras myspace där ni kan lyssna på SVERIGES BÄSTA BAND.                                    Yob snubblade jag över ganska nyss via deras myspace. Fantastisk doom på alla sätt. Tung och släpande doom som ibland når tyngd som gör det svårt att andas. Dom startade 1996 och har släppt 5 album. Deras senaste The great cessation släpptes 2009 efter att bandet startat upp igen efter att dom splittrades 2006. Denna platta kan jag verkligen rekommendera.


                                                           

                                     


VÄRLDENS BÄSTA BAND : NEUROSIS, spelar ingen roll vad jag lägger upp för platta med dom här så jag har bestämt att lägga upp alla ifrån Souls at zero. Kan inte beskriva hur bra detta är. Detta band är så perfekta och bra att jag har inga ord. Dom är allt jag behöver och skulle jag bara få välja en grupp/artist att lyssna på så skulla utan tvekan välja Neurosis. Deras unika ljudbild har gjort dem till pionjärer inom atmosfärisk metal och dom har en status i deras genre av musik som många bara kan drömma om. Dom kommer ifrån Oakland, Kalifornien.


                                                                          


Detta är så bra som det kan bli, kolla in deras myspace där ni kan lyssna och fatta hur jävla bäst detta är. Kolla även in deras hemsida


                                      


                                      


Deras musik ger mig intryck och inlevelser som jag aldrig upplevt innan. Ibland känns det som man lämnar kroppen när det är som mest intensivt. Svårt att förklara men har aldrig på 27 år av musik studerande och frenetiskt lyssnande kännt något liknande. VÄRLDENS BÄSTA BAND..........


                                      


                                      

A little story......

Har min kusin Jonas att tacka för allt. Det va han som spelade den första hårdrocken för mig, detta måste ha vart 1982-83 någongång. Då upptäckte jag musiken och vad den kunde göra för mig. Han visade mig sina nya vinyl skivor och spelade riff på riff för mig. Jag klev in en annan värld direkt efter detta och där har jag till stor del stannat sen den dagen. Minns inte det första han spelade för mig men han spelade in band till mig som jag tog hem och spelade högt som fan hemma till mina föräldrars fasa. Kassetterna jag fick va fullspäckade med band som Venom, Tank, Exciter, Krokus, Anvil, Kiss, Mötörhead, Black sabbath, Ac/dc, Iron maiden osv. Allt började mer o mer kretsa kring musik för mig. Satt med min kusin hemma hos han och diggade allt jag kom över dvs allt som han köpte. Min första egna platta fick jag 1984 och den plattan betyder än idag väldigt mycket för mig. Min farsa köpte Judas priest - Defenders of the faith till mig. Jag va överlycklig. Har kvar vinylen än men köpte den på cd för ett par år sen nu. Den spelas flitigt än idag.


                                                           


Efter denna milstolpe så rullar det på, fick W.a.s.p´s debut skiva på julafton samma år och jag tror alla minns vad för skandaler dom förde med sig. Lyssnade mer och mer på massa olika band som tex. Van halen, Accept, Demon, Heavy load, Manowar och självklart Mötley crue. Dom va hårdare och coolare än allt annat på den tiden och hela rummet vad täckt med posters. Samtidigt som man upptäckte band som Thin lizzy, Dio, Rainbow, Led zeppelin, Deep purple, Pretty maids. Allt med hjälp av min kusin självklart. Sen hände det något, jag tror det började med att Jonas spelade Bob marley för mig en gång. Då ändrades banan totalt. Det fanns ju mer musik än Hårdrock som va bra. Samtidigt som man diggade hårdrock så kom musik som Depeche mode, Bob marley, Dan hylander och allt som spelades på Tracks in i bilden. Det va italiensk beatbox, synth, pop, svenska artister om vart annat. Modern talking va stora som fan på den tiden och en personlig favorit under denna tiden va Fancy med Slice me nice. Fick upp ögonen för elektronisk musik och började köpa plattor med Kraftwerk och annan såkallad råsynt. Under all denna tid så läste jag allt jag kom över om alla band och gör det även till denna dag. Älskar att lära mig om deras influenser och hittar på detta vis ny musik hela tiden. 1987 briserade Appetite for destruction med Guns n roses och köpte den vinylen på import. Inget va sig likt efter det. Sleaze perioden tog över men lyssnade även på synt och annat. Band som Dogs d´amour, Faster pussycat va stora favoriter under denna period. Upptäckte mycket musik tack vare dessa band. Band som Hanoi rocks, Aerosmith, Rolling stones, Sex pistols spelades mycket även. Sen kom ju grunge in i bilden och helt plötsligt så va det mycket punk och band ifrån Seattle. Av alla band som jag har diggat under alla år så har jag alltid letat intervjuer och annat för att kolla va dom banden har blivit influerade av, på detta sätt har man alltid hittat fler band o artister. Under åren så har jag märkt att jag gått ifrån att enbart digga plattor till att jobba med musiken. Jag söker medvetet musik som många kallar konstig för att jag får ut mer av sån musik än sk mainstream musik. Man får jobba med plattorna och musiken på så många nivåer och har mer ut av att lyssna på det. 1994 upptäckte jag Nine inch nails -The downward spiral och blev helt tagen av den industriella musiken. Så hårt och tungt och jag älskar än idag det maskinella ljudet. Efter denna period så suddades alla linjer ut och jag började gilla i stort sätt all musik. Jazz, Hiphop, Deathmetal, Punk, Grindcore, Sludge, Post metal, Stoner, Doom, Black metal, Ambient, Electronica, Klassisk musik, ja allt utom dansbands musik och tecno kan man säga. Jazz är väldigt stort för mig nuförtiden och har en stor samling jazz, allt ifrån electronisk jazz till jazz ifrån 1940 talet. Älskar Miles davis så mycket att jag ville att vi skulle döpa vårt barn till Miles om vi fick en son till men vi fick en dotter. Hans platta Bitches brew är en av dom 10 bästa plattorna någonsin enligt mig.


                                             Älskar lukten av bookleten när man köper en ny cd. Älskar väntan man har i kroppen när det kommer en ny platta hem i brevlådan eller när man e på väg till Bengans(hårdrocks Anders) eller Mediamarkt, Bäckebol(this one´s for u Marcus). Älskar att kolla tacklistan och läsa texterna i bookleten. Älskar att jag nu har plattan och kan börja rikta in mig på nästa platta på listan. Allt detta tack vare min kusin Jonas. Vet ej om du läser detta Jonas men tack som fan för att du hjälpte mig in i musikvärlden, tack så väldigt mycket !!
Köper ca 5 - 15 plattor i månaden fortfarande och läser allt om musik, böcker, nätet osv för att det är mitt liv. Min fru brukar säga att jag har musik i huvudet hela tiden och det är sant. Är ofta frånvarande för att jag har en titel, en platta eller ett parti ur en låt i huvudet och jag sitter på tok mycket framför datorn och kollar nya band och lyssnar på musik via myspace men det får människorna runt mig leva med. Har ju trots allt varit sån sen 1982.

Baroness 2

Här kommer nu länken till Baroness myspace . Dom kommer som sagt ifrån Savannah, Georgia och har släppt 2 fullängdare + en del eps. En otroligt bra platta som jag verkligen rekommenderar till alla som gillar Mastodon. Baroness spelar dock lite mer in your face. En riff fest.............


Peace

Starthjälp

Fick precis tips och shit av min gode vän Petter som e proffsbloggare. Så nu ska man klara av att länka shit med. Kolla in hans blogg där han skriver om sitt liv. En skönlirare som man har äran att känna.


Peace

Nybörjare

Låg och tänkte igår när jag lagt mig, vad ska jag skriva här egentligen. Är detta en bra idé då min fru kommer se alla mina cd köp? Ja, det kan bli kul att få skriva av sig vad musiken betyder för mig kom jag fram till. Nu ska jag bara lära mig hur detta funkar så att alla länkar till myspace sidor, youtube och artiklar funkar. Så det kanske blir lite kaos i början så ni vet. Alla ni(om det nu kommer va ngn som läser detta)som kanske tror att denna blogg kommer bara handla om Metal har fel men då Metal dominerar mitt liv så kommer det bli en hel del. Köper mycket jazz och hiphop så det kommer handla om detta med. Även Deathmetal, ambient, postmetal, blackmetal, synth, electronica, rap, sludge, doom, independant, ja allt som jag gillar. Det kommer finnas länkar om obskyra band och kommer skriva om plattor som betyder mycket för mig. Vet ej hur ofta jag kommer kunna skriva, måste hinna med familjen med hehe men kommer skriva så ofta jag kan. Måste dock känna inspirationen med.


Roggaaaaaaaaaaa

Baroness

Detta är vad som inhandlats denna Fredagen. BARONESS - BLUE RECORD. Plattan är verkligen svinbra. Bandet kommer ifrån Georgia USA. En platta som tar dig på en resa genom naturen och man vet inte riktigt vad som väntar runt nästa hörn. Kolla in gruppen på deras myspace


Blue record är enligt bandet en syskon skiva till The red album


RSS 2.0