Depeche Mode

Nya skivan "Delta Machine" kommer ju i mars och nya singeln "Heaven" har precis släppts. Nya skivan är en mer elektronisk historia än "Sounds of the universe" och i mitt tycke mycket mörkare och tyngre. Här är omslaget till plattan.
Wu tang forever!!

22 augusti kommer legendariska Wu tang clan till Stockholm och Gröna Lund. Detta missar jag aldrig. Vi syns där!!


Ett måste!!

Mycket klassiker just nu!! Detta är en live platta man måste höra!!
FZ for life

Kvällsmys efter en hektisk omtumlande dag!!!
Ett måste!!

Detta är en av många biblar jag äger. Denna är livsviktig. Har du inte den? 241kr på Adlibris.se. Köp!!!

Kungen!!
Ceremonial Oath

Jag blir så jävla glad när man hör hungriga ungdomar som brinner för vad dom gör. Som brinner för musik och som skapar sin musik med kärlek och med inspiration. Dom vet dock inte detta vid skapandet utan det märks år efter inspelningen. En så där 20 år dvs. Jag sitter och håller en sån skiva i handen nu, Ceremonial Oaths "The book of truth". Jag älskar detta. Jag satt igår kväll och hoppade i soffan, hoppade av glädje då hörlurarna fyllde huvudet med låtar som "Chapter II:For I have sinned/The praise" och "Chapter V:Thunderworld(welcome to forever)" för att så här vill jag att det ska låta!! Detta är smset som jag skrev till Anders Iwers igår : " Fuck Tiamat!! Fuck Hammerfall!! Det är så här det ska låta ju". Alla har olika musiksmak men i mitt tycke slår detta allt annat som herrarna gjort sen CO splittrades 1996. CO inte bara slår detta utan slaktar det!! Ceremonial Oath bestod av : Anders Iwers(Tiamat), Oscar Dronjak(Hammerfall), Jesper Strömblad(ex In flames, The Resistance) och Markus Nordberg(ex Cemetary). Hårda ord? Nej då, jag har full respekt för det som skapats av talangerna efter 1996 även om inte mycket av det inte ligger i min smak. Men för att återgå till skivan, detta är ett återsläpp av Century Media och är en dubbelcd. Förutom den fenomenala debuten så får vi demos och "The lost name of god" ifrån 1992. En booklet fylld med bilder, liner notes och massa godis. Det är ett fantastiskt släpp som världen nu får ta del av och jag råder alla som har minsta intresse för svensk death metal eller death metal överhuvudtaget att köpa detta nu!! Detta är sååå bra!!! Vad Anders svarade på smset? "Haha!"
Såå jävla bra!!

Franska NecroWretch's "Putrid death sorcery" är ett jävla måste!!
Måste upplevas!!!

Cult of lunas nya alster "Vertikal" är något som alla musikälskare måste uppleva. På med hörlurarna. Stäng av världen och ge er in i den hotfulla elektroniska atmosfären som kommer omfamna er. Mästerligt!!
Jag älskar Ola!!

Ola Larsson kan sina grejor!!! Vilket geni, vilket omslag än en gång. Han är bäst!!
Kolla in bandet med. Sulphur Aeon. Finns på Spotify...

En hyllning

kommer här till vilka jag tycker är sveriges bästa death metal band när det gäller oldschool soundet. Det är utan tvekan Repugnant!! Bandet visar med sound och attityd att ingen rår på dom. Det skriker död, förruttnelse, blod, eld och undergång om musiken och texterna tar en så djupt ner i helvetet att man befinner sig i helvetets krypgrund under själva källargolvet. Det morras och skriks ut i ett underbart kaos som ger en gåshud. Deras "Epitome of darkness" ifrån 2006(tror jag) är en ren uppvisning. Onhold står det som deras status just nu på Metal archives och mycket beror säkert på Tobbe's inblandning i ett stort hypat svenskt band som använder sig av smink o masker(spöke) men även om en ny skiva skulle va sweet så tror jag att det är svårt att toppa "EoD" och dess råhet. Time will tell....
King Crimson

Progg, rock, jazz? Skiter i vad ni kallar det för King Crimson är tamig magiska i min bok. Deras egensinniga musik låter min musikhjärna jobba och fantasin flöda. Att välja bästa skiva med KC är svårt men "Lizard" och "Islands" som avbildas under spelas otroligt mycket. Här gäller typ samma regler som med Zappa, det gäller att släppa tag om alla regler och utstakade musikvägar för med dom i tankarna så kommer musiken inte till sin fulla rätt. Bandet kräver mycket av lyssnaren men ger tillbaka magiska upplevelser och detta är ett band man antingen älskar eller hatar. En sak är säkert, King Crimson kommer följa med mig hela livet för jag klarar mig helt enkelt inte utan dom!!
Yes!!!

13 Juli kommer Patti Smith till Göteborg!!! Missar man detta eller? Nej!!!

Ett måste!!!

Drömde om denna underbara bok och cd inatt. Vaknade med en hemsk feeling att alla kanske inte äger den. Boken finns på adlibris.se för futtiga 241kr och trippelcdn finns att beställa överallt. Köp dessa två, ni kommer aldrig ångra er.
Checka detta!!

Face of Oblivion. Finns på Spotify!!
Ghost feber!!

Herre jävlar vilket tryck det är!! Ghost har släppt ny singel och hela sverige är som tokiga. Sound Pollution sålde slut sina på ett nafs. Forumen kokar över av Ghost fans som skriker om vinyl, va det tycks osv. Jag fattar inte, singeln va ok som högst och Abba covern så där. Plattan kommer köpas men fattar ej hypen. Det är bra men Bloody Hammers är trippelt bättre....

Sweet news!!!

Norska underbara Obliteration ska om allt funkar gå in i studion i påsk och spela in sin tredje skiva. På tiden skriker jag, jag älskar deras två tidigare skivor "Perpetual decay" och "Nekropsalms".

Newsted slaktar Metallica

Metallica är ju bara skit nuförtiden. Kill em all och ...And justice for all är dom enda två plattorna jag behöver. Att Jason va coolast i bandet när han tog över efter Cliff Burton är/var det ingen tvekan om. En kille med huvudet kvar i musiken, ett fan som kunde sitt shit. Nu är han tillbaka med sitt band Newsted och har en ep ute via Itunes. Vet ej när jag skriver detta om den finns på Spotify men den ska heta "Metal"(tror jag) hehe. Svinbra, skitigt och hårt. Dessutom är det bättre än allt Metallica har gjort sen 88. Detta ska köpas!!! Lyssna och kolla videon via länken : https://www.youtube.com/watch?v=4kRWwxCPyjw&feature=youtube_gdata_player

Cephalotripsy

Kaliforniens Cephalotripsy ser jag som genrens Black Sabbath. Både för att det är kvalitet utav helvete och för att det oftast går sakta här. Finns självklart rens här men tyngd går före rens för dom här killarna. Guttural slam pratar vi om och detta är hur bra som helst. Dom är tillsammans med Guttural Secrete och Cerebral Incubation mitt favoritband i slamdjungeln. Krispig produktion och ett underbart virvelljud. Tungt, brutalt gitarrspel där riffen sätter sig på minnet. Ser verkligen fram emot nästa skiva här. Missa ej....
Mästerverk

Ett av dom bästa albumen som någonsin gjorts har vi här. Ett måste för musikälskare!!
Kräks

Det lär knappast bli bättre än så här på lördagskvällen. Kräksjukan hittade mig med så nu hänger han och jag och lyssnar på underbara Repugnant. Hinken står bredvid soffan. Det är synd om mig tycker jag men han bara skrattar. Taskig jävel...
Zappa

Fy helvete va jag älskar denna mannen!!!
Bastard Priest

Vi snackar otyglad aggressiv svensk death metal här!! Punkig sådan med en otrolig energi. Oldschool så in i helvete och man hör Entombed, Repulsion, Autopsy, Repugnant i mixen av bandets influenser. Produktionen är rå, in your face och fantastisk. Sången är helt jävla bäst och hela mixen av gravlukt och hädelser tar en på en farlig men underbar resa. Första plattan "Under the hammer of destruction" är deras bästa tycker jag men "Ghouls of the endless night" är tamigfan lika bra(nästan). Nä nuu skiter jag i barn och fru och fredagsmys, jag öppnar en öl och höjer upp(har hörlurar, barnen tittar på barnprogram och jag vågar inte störa dom) till max och headbangar lite till. Svinabra!!!!
Pathology + Sevared = sant

Pathology går tillbaka till Sevared Records där bandet en gång började sin resa. Dom slösar ingen tid heller och har redan börjat jobba på ny skiva. Två gamla medlemmar är tillbaka i sättningen med. Man får hoppas på en tillbaka gång till det gamla brutala soundet då förra skivan (minnet sviker mig nu) va en besvikelse. Vi får se vad pojkarna hittar på....

Köp för helvete!!!

Dom bildades 2002. 2003 kom en demo. 2012 kom debutalbumet. Lång väntan men fuck that, är det så här jävla magiskt bra så kan man vänta!! Cystic Dysentery kommer ifrån florida och har med "Culture of death" satt sig själva högt upp på min karta. Det är brutalt och genombra på sätt som inte många klarar av. Vill ni referenser hur det låter? Deicide, Sinister, Malevolent creation, Suffocation, Cannibal Corpse är bara några influenser jag hör. Det är brutalt som fan med en egen tvist och bandet kommer att gå långt om vi nu bara slipper vänta 10 år till tills nästa skiva. Plattan finns att köpa via MuSick Assault!!!
Megascavenger

Bolt thrower och Benediction dyker upp i huvudet som referenser när denna skivas sound ska förklaras. Det är tungt och det tar sig fram likt en stridsvagn, krälande och krossande. På "Descent of yuggoth" så har Rogga tagit in hela eliten verkar det som. Gästsolos på vissa låtar sköts av inga mindre än Patrik Mameli(Pestilence), Jonas Lindblood(Puteraeon) och Eric Daniels(ex Asphyx) och gästsången sköts av bla Dan Swanö, Jörgen Sandström och kungen Paul Speckmann!! Detta är en fantastisk skiva som ni inte får missa. Jag sitter och älskar varje minut. Alla låtar har sin känsla och produktionen är perfekt för detta sound. Köp och digga!!
Humanity Delete

Ännu ett av Rogga Johanssons projekt. Tagit upp Humanity Delete innan här på bloggen så leta upp det inlägget för mer info. Punkig death metal med ett underbart driv och groove väller ut ur högtalarna här nu medans tvätten hängs upp, ja tom jag måste göra annat än att lyssna på musik om dagarna. En svinbra plattan som får fötterna att trampa och ölmagen att skrika efter fest och hög volym. Oldschool feelingen sitter som en örfil och tankarna går till Roggas andra projekt Revolting just för det punkiga drivet. Än en gång är det höga betyg till Herr Johansson men han är värd det.
Vinyl..

Dom enda två vinylskivor man behöver ;-).....orginal självklart..
Rogga is king!!

Jag älskar allt som Rogga Johansson spottar ur sig. Hans kreativitet är tamigfan otrolig. Ett musikgeni som han ska vi va stolta över. Att han sen är min bror och vän gör mig bara bara extra stolt. Missa inte dessa två för allt smör i småland. Recensioner kommer senare....
Darkthrone

Ny svinbra låt ifrån Darkthrones nya kommande platta "The underground resistance" finns i länken!!! Detta va så jävla magiskt bra!
http://m.soundcloud.com/peaceville/darkthrone-leave-no-cross?utm_source=soundcloud&utm_campaign=mshare&utm_medium=facebook&utm_content=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fpeaceville%2Fdarkthrone-leave-no-cross
Besserbitch

Via länken kan ni kolla när tjejerna i underbara Besserbitch röjer i studion. Deras skiva ser jag verkligen fram emot!! Kolla in dom genast..... https://www.youtube.com/watch?v=1T-DU2yyMW4&feature=youtube_gdata_player
Peshmerga

Peshmerga låter väldigt mycket som Gorgasm(USA). Det innebär ju självklart att detta är jävligt jävligt bra!!! Tre ex-medlemmar av legendarerna är numera i Peshmerga och det förklarar nog soundet. Svinbra hård death metal!! Köp, köp, köp!! Finns på MuSick Assault.
Epicardiectomy - Abhorrent Stench Of Posthumous Gastrorectal Desecration

Någon som har denna? Kontakta mig på gangstaboogie213@hotmail.com. Peace
Remnants of Flesh

Grekiska Remnants of Flesh finns inte med oss längre, iallafall om statusen på Metal archives stämmer. Synd för deras platta ifrån 2009 är jävligt bra! Brutalt med en skitig columbiansk känsla över produktionen. Kolla upp band ifrån colombia så förstår du produktionskänslan. Det är rått och livekänslan är total. Med en speltid på nästan 24 minuter så kan du gissa på att det går undan. Det går inte att ogilla detta!! Köp "Degenerated human cells", du kommer inte ångra dig. Finns på : http://musickassault.bigcartel.com/
http://musickassault.bigcartel.com/

Än en gång, den mesta musik som tipsas om på bloggen just nu(dvs brutal death metal) kan köpas via : http://musickassault.bigcartel.com/......där hittar ni godisbit på godisbit!! MuSick Assault är utan tvekan sveriges bästa ställe för denna genre. Suverän service och trevligt bemötande. Beställ därifrån och hälsa ifrån mig ;-)

Omnihility - Biogenesis

Gillar du teknisk death metal ala Origin? Låt mig då presentera den bästa tekniska death metal skiva som någonsin(hitills) har släppts!!! Amerikanska Omnihility's debutskiva "Biogenesis" har totalt jävla golvat mig. Jag ligger på knä framför stereon och bara avgudar det som kommer ur högtalarna. Detta är så bäst, detta är så överlägset bäst. Jag får inte nog........
Unfathomable Ruination

Unfathomable Ruination jobbar sig snabbt upp på min lista av absoluta favoritband just nu. Engelsmännen har med "Misshapen congenital entropy" skapat en platta som i min bok kommer överleva tidens tand. Ett brutalt death metal alster som med egensinnighet och tekniska inslag röjer sig igenom huvudet med underbar fart. Det är en krispig produktion som har arbetats fram här. Gitarrerna har ett underbart sound och virvelns sound är fantastiskt bra. Låtar som aldrig blir tråkiga och konstruktionerna av dom visar på att dessa herrar vet vad dom gör. Sången passar perfekt till den ljudbilden som UR har, dov grov guttural sång med vissa squels här och där. En makalöst bra platta är detta och alla ni som gillar death metal måste genast kolla upp detta!!!
Underbart rens!!!

Ni är härmed varnade!! https://www.youtube.com/watch?v=dVZJBG-G48Q&feature=youtube_gdata_player

Phidion

Det är thrashig death metal som ekar ur högtalarna. Phidion's egen finansierade demo "Flesh of the forsaken" är en hård skitig historia som kom till mig via ett tips på facebook, troligen vad det Biskop som tipsade, den snubben kan sin skit men det är inte Biskopen som ska avhandlas här nu. Christos, Fredrik och Martin utgör Phidion som huserar i hufvudstaden och det märks att detta är gjort med passion. Det är rått och det är riktigt bra gjort, det är bra mangel men bandet har även vett att lugna ned partier i precis rätt ögonblick utan att tappa fokus. Låtarna sätter sig som en snaps på midsommar och man sitter konstant och gungar med huvudet. Visst finns det saker som kan finputsas men jag njuter av råheten som serveras till mig. Ett band att hålla ögonen på....
Unanimated news!!

Unanimated siktar på att gå in i studion under 2013. En uppföljare till underbara "In the light of darkness" som kom 2009 hade vart fint i år men 2014 verkar mer troligt.

Inisans

Ibland dyker det upp band som får håret att resa sig på armarna. Man ryser och man känner musiken ända in i märgen. Inisans är ett sånt band. Rå källar produktion och ett finger i luften mot det mesta där ute i death metal världen är vad som levereras här. Teitanblood får jag vibbar av, Morbid Angel likaså och på dom fyra låtar som "Morbid vision of death" innehåller så övertygar bandet mig totalt. Detta är gjort av metalheads för metalheads med stor kärlek för oldschool och för det som gör allt det underbart. Det är så jävla äkta att det gör ont. Musikmässigt finns det ingenting att klaga på, jag skriker av glädje när "Putrid death" drar igång och när sista låten "Morbid vision of death" är slut så spolar jag tillbaka kassetten och börjar om. Detta är sveriges nya dm hopp. Jag älskar det!!! Köp demon eller gå in på youtube för att lyssna....
Pinsamt!!!

Detta bevisar bara att SRM läsare inte har koll alls. Pinsamt och patetiskt.

Jimi Hendrix

"People, hell & angels" heter albumet som släpps med Hendrix den 5 mars. Den kommer innehålla tidigare outgivna studioinspelningar ifrån 1968 - 1970. Styvdottern Janie Hendrix har med bla Eddie Kramer sammanställt plattan. Jag älskar Jimi och trots att detta är en utmjölkning av kungen så är plattan given för mig.

:-D

Världsklass!!! https://www.youtube.com/watch?v=vjX7tXu_XQ4&feature=youtube_gdata_player

Eric Cutler

Eric Cutler har ett nytt band döpt efter den sjukdomen han lider av : Avascular necrosis. Bandet heter Necrosis och är enligt Eric själv väldigt annorlunda emot Autopsy. Mer brutalt sa Eric när jag pratade med han idag. Repande pågår och inspelning ska bli av. Återkommer när jag vet mer.....

Gissa bandet ;-)

Oregon, USA är hemstaden för ett tekniskt death metal band som jag blev bekant med igår som först. Aldrig hört dom innan, inte ens namnet. Jag får hem deras debut ifrån 2012 imorgon men kan nog säga att detta är det bästa TDM band jag någonsin hört. Vilka det är berättar jag i recensionen om ett par dagar ;-) :-D.....kan dock lungt säga att det va länge sen ett tdm band fick mig så här uppspelt.

David Bowie!!!

11 mars 2013. "The next day" heter skivan!! David Bowie heter kungen!! Första skivan med Bowie sen....fan vet nu men 11 mars kommer den. Gå till davidbowie.com för mer info. Glädjen vet inga jävla gränser!!!

Avascular Necrosis

Via länken kan ni läsa mer om Eric Cutlers sjukdom. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Avascular_necrosis

Sorgligt..

Eric avslöjade detta för mig för länge sedan och man blir så ledsen. Eric Cutler, legendarisk gitarrist i Autopsy lider av en sjukdom som hindrar blodet till själva benet. Det gör att benet/skelettet dör. Hoppas jag fick detta rätt nu. All info finns via länken. Då USA's sjukvård kostar så har räkningarna hopat sig för Cutler och han tvingas sälja privata grejor och sin skivsamling. Signerade skivor, första pressar osv. Detta är sorgligt och jag lider med Eric. Han och hans underbara familj förtjänar bättre än så här. Jag kommer aldrig köpa något av Eric, hellre ger jag han pengarna skivan skulle kosta. Hade känts skit att veta att han sålde mig sina betydelsefulla saker bara för att klara räkningar. Den skivan hade inte vart rolig att lyssna på. Han mår dock bättre vilket är otroligt skönt att höra. Här kan ni läsa lite om det : http://www.brooklynvegan.com/archives/2012/12/eric_cutler_of.html

Lvcifyre

Hör ni djupet kalla på er? Inte, lyssna på detta svarta underbara helvete då....
Mail som kom

"Hej, jag heter xxxx är med i bandet xxxxxx och vi har tre skivor ute. Vår fjärde släpps snart. Vi har hört bra saker om din blogg och du har koll på musik"......... Tack för det ;-), kul att folk gillar det man gör. Jag känner till ert band mycket väl....... "Skulle du vilja recensera och skriva lite om oss på din blogg?"....... Det gör jag gärna, jag gillar det ni gör. Känns äkta och det är musik jag gillar :-)......."Via länken kan du beställa cdn, maila mig länken när du skrivit något".....???? Wtf?? Jag vill inte va ett asshole här nu men hallå, vill du att jag ska ressa och skriva något om er så tänker jag fan inte betala för den!! Jag har en jävla massa läsare, jag är inte skolad för detta och skriver fel/konstigt ibland men folk gillar det jag gör så fuck you och ditt band. Jag älskar när band skickar fysiska cds(avgudar dom som gör det) men jag är glad för digitala länkar med. Dock prioteras fysiska skivor då det ligger pengar/tid bakom skicket. Så tack för intresset men jag kommer ej skriva om er nya skiva boys. Jag vet att musik inte är gratis och att banden behöver varenda krona. Men detta va bra fräckt......hehe. puss

Jan. 07, 2013

Detta mästerverk kommer snart ut på en re-issue med en dvd till. En osläppt live spelning ska ingå. Ett måste om du inte har den!!!
Ryska perversioner!!

16 låtar. Plattan är 22:03 lång. Vi snackar stenhård goregrind här. Ryska Perverse Dependence påminner en del om Disgorge(US). Brutalt som fan, det som drar ner helheten med denna skivan är mixningen. Trummorna och sången ligger för högt och gitarrerna för lågt. Dom finns som ett muller i bakgrunden. Synd för ryssarna har rätt attityd. Med det sagt så vill jag påpeka att det är en helt ok skiva och med låttitlar som "Dressed and fucked","Cumshooting the dead","Shit as a lubricant" och "Fistfucked for ten bucks" kan man ej ha tråkigt och trots mixningen så sitter man och headbangar. Fixa till missarna till nästa skiva boys så kommer jag digga ännu mer. Gore is tha shit!!
Vulvectomy

Dom har lyckats igen, jag har sett mycket snyggare men omslaget till "Abusing dismembered beauties" är verkligen i bandets stil. 13 februari släpps den.
Coprophiliac

Minimalistisk produktion, trum maskin och samplingar där allt fokus ligger på sex, perversioner(allt ligger i personens intresse) och våld. Där har ni brutala death metal bandet Coprophiliacs debutskiva "Whining bitch treatment" förklarad för er. Hur det låter? Som om (tidiga)Ministry skulle lira brutaldöds med guttural/death röst och bara ge fan i allt!! Det är rens av en underbar sort, många kommer nog tycka att den maskindrivna takten är piss men jag älskar det, den piskar upp en frenesi och ett jävla drag. Underbara riff trängs med en brutalt framträngande sång. Det är punkig brutal döds med maskiner som bestämmer takten. Överkörd är bara förnamnet!!!
Februari....

http://www.youtube.com/watch?v=xkLtFJNQMoc .......FUCK YES!!!!

Gött rens!!

Ny bekantskap : Asilent!! Dom kommer ifrån Singapore och bildades 2004. Det är typ allt jag vet förrutom att dom är intressanta som fan med sin punkiga brutala death metal. Dom finns på Spotify med sin "Recalibirated chaos"(felstav)
Gothenburg deathfest!!!

Vilka ska med??
http://m.facebook.com/pages/Gothenburg-Deathfest/113603635320933?id=113603635320933&_rdr

http://musickassault.bigcartel.com/

All musik istortsätt som tipsats om på bloggen den senaste tiden kommer ifrån underbara MuSick Assault!! Ska ni köpa något av tipsen så gå in på : http://musickassault.bigcartel.com/......där finns allt ni behöver. Hälsa gärna ifrån mig när ni beställer :D. Ni kommer få snabb service om skivorna finns i lager. Beställ och njut av bra musik.

Utmaning!!

Tänk dig brutal teknisk death metal. Tänk dig att samtidigt så lyssnar du på klassisk progressiv musik. Låter det jobbigt? För ett Danko Jones fan, absolut men har du lite koll på musik och har ett öppet sinne så kommer ryska Scrambled Defuncts falla dig på läppen. Detta är inte alls som tex Fleshgod Apocalypse där den klassiska aspekten ligger inbäddad i musiken utan här får man jobba mer för att ta sig igenom lager på lager av musik där allt kräver total uppmärksamhet. Det låter verkligen ibland som två band spelar samtidigt. När tipset på detta kom så fastnade jag direkt. Jag älskar utmaningar och här är verkligen något att bita i. Dom har släppt tre skivor där jag bara hört denna. "Souls despising the god" heter utmaningen, ta den och återkom gärna med tycke....
Träning inför...

Dammat av 2009 års "Blood oath", New York hjältarnas platta som jag va besviken på som fan när den kom. Kaffe och den avnjuts nu när ett mulet Göteborg visar upp sina sidor. Suffocation släpper ju sin nya skiva "Pinnecle of Bedlam" i februari och det jag hört låter mycket piggare. Anyway så levererar Suffocation alltid......tack brorsan för att du back in the days gav mig tipset!!


DT jobbar på nytt?Denna bild har Dream Theater lagt upp på sin facebook sida. Ny skiva kan man ju hoppas på :D

Påminnelse nr två..

Februari....
Inisans

Värmland visar upp det bästa dom har här!! Ståndvarning!!!! http://www.youtube.com/watch?v=yeqpp_zXhNU

Global Domination

Här kommer jag inom kort börja skriva : http:/http://www.globaldomination.se/.....bloggen är kvar självklart. När man ibland får panik över att man har för mycket att göra så löser man det med att ta på sig mer jobb. Det är jag i ett nötskal....men men :D. Bloggen rullar på, jobbet för Master och Paul rullar på, vanliga jobbet rullar på.....bandyträningar, familj...och nu Global Domination. Me like :D

Påminnelse!!

Februari släpps denna best!! Jag sitter på nålar av förväntan....
Grotesque Formation

Grotesque Formation är ifrån Texas, USA och här har vi fantastisk death metal som är lite snällare än det som tipsats om tidigare. "Snällare" är ju objektivt dock, det manglas på med en grov produktion och det är mer groove än fullt ställ. Sången är mindre guttural och det blandas in skrik här och där. En jävligt bra platta. Lyssnat igenom den fyra gånger nu på morgonen och den växer och förnyar sig vid varje lyssning.
2006 kom "Basement Decompositions" och på deras facebook sida står det att dom jobbar på en ny platta. Kommer hålla koll på detta då bandet tilltalar mig som godis tilltalar min 7årige son.
Tack för allt

Den 4 januari 1986 dog en av dom största!! Phil Lynott, tack för allt.....R.I.PAmputated

Bristol, England är platsen där Amputated huserar. Ny bekantskap för mig men damn va bra det är!! Punkig, death metal av brutal sort är bandets visa. Det levereras med hjälp av en bra produktion och med låtar man minns. Sången är guttural men med djup och det låter som om det är två sångare. Om detta är viset vet jag ej....än.

Två skivor finns ute och den jag har har den underbara titeln: "Gargling with infected semen"
2009 kom senaste skivan "Wading through rancid offal" och denna ska köpas snarast. Jag älskar att hitta ny musik och detta är ett band som kommer hänga kvar länge. Ett band precis i min stil :D
Dom finns på Spotify. Lyssna, köp!!!


Deeds of flesh

http://www.youtube.com/watch?v=rWd0M-Uo1O8

Get ready for Holma!!!

"Lyssnade på Nile imorse, dom är ju rena popbandet emot det du tipsar om nu", så skriver Holma, killen som gästrecenserade två skivor här på bloggen för ett (bra)tag sen i ett sms nyss. Haha, ja det kan man kanske tycka....anyway, det är dags för Herr Holma att göra ett gästspel snart igen och jag frågar er läsare nu : Vilka två skivor ska han recensera?? Maila mig på gangstaboogie213@hotmail.com och berätta vilka två ni vill läsa om. Peace

Primitiv och brutal...

Jag avgudar denna!!! Artery Eruption fuckin rules!!!
Short Bus Pile Up!!

Lyssna på "Ball-peen beating" på Short Bus Pile up's platta "Repulsive display of human upholstery" på Spotify. Gillar man inte den superba death metal som detta band med det urtöntiga namnet ger oss så kan jag inte rädda er. Hela denna skivan är ett monster av bra låtar och fantastiska riff. Tungt, innovativt sound och ett jävla gung!!! Missat denna sen 2010. Kommer aldrig att glömma den nu....


Cerebral Incubation

26 minuter är allt som behövs för att Cerebral Incubation ska bevisa för mig att dom tillhör det absoluta toppskicket när det gäller slam death metal!! "Gonorrhea Nodule mastication" är bandets uppföljare till utmärkta "Asphyxiating on excrement" och jag är supernöjd. Jag får vad jag tål och bandet levererar starka låtar. Som vanligt kan man ej urskilja texter men vem bryr sig när virveln låter så här underbart. Talande intron är vardagsmat när det gäller dessa skivor och denna är inget undantag. Grov, brutal och snuskig. Där har ni Cerebral Incubation. Digga!!!
Metaltown 2013

Nu...äntligen så kommer en bokning värt pengarna. The Dillinger Escape Plan är klara för Metaltown 2013. Fortsätt så...

Ryssar kan!!

Katalepsy - Autopsychosis!
https://www.youtube.com/watch?v=8wVtjKoWg1M&feature=youtube_gdata_player

Ångest

Darkthrone, Suffocation, Devourment, Defeated sanity och Guttural Secrete släpper alla skivor i februari. Kan säga redan nu att min fru kommer vara vansinnig på mig då. Utan tvekan.....hjälp!!

Unfathomable Ruination

heter bandet som liras som fan nu. Brutal döds ifrån London som verkligen lyckats med sin debut skiva. Bandet ligger på Sevared records. Det är dom och Comatose music som är dom två mest framstående bolagen när det gäller brutal musik. UR då, vad kan ni förvänta er? Jo teknisk brutal jävla death metal med egen knorr. Fantastiska låtar och ett jävla trumspel som fungerar som plattans förvridna blodiga ryggrad. Guttural sång och riff där tankar om undergång och rymden kommer upp.
Plattan ligger inte på Spotify än men här är deras bandcamp sida: http://unfathomableruination.bandcamp.com/
Kolla in Unfathomable ruination och köp skivan. Detta är ett gäng som förtjänar all framgång!!

MuSick Assault!!!

http://musickassault.bigcartel.com/.......där är ta mig fan enda sidan ni behöver om ni gillar brutal metal!! Den servicen som ges är av bästa sort. Snabba leveranser om saker finns i lager. Annars beställs det in och levereras snabbt. Bra kontakt och bra sortiment. Joel som driver den tillsammans med sin tjej har full koll på den brutala scenen. Kolla in dom. Köp!! Gilla på facebook. Sprid ordet och deras sida! Jag älskar MuSick Assault!!!

Eftertanke....

Hade jag fått tag i Kraanium - Post mortal coital fixation tidigare så hade den vart med på topp 5 av det bästa ifrån i 2012!! Jävlar vilken skiva norrmännen snickrat ihop. Bugar av djup tacksamhet och respekt!!!
Putrid Pile

Putrid Pile är ett en mans band ifrån Visconsin USA. Shaun Lacanne gör allt själv inkl programmering av trummor. Japp bandet använder sig av trummaskin och hur låter det då? Jag tycker "Blood fetish" är bland det brutalaste jag hört 2012 och ni som fruktar trummaskiner i death metal har aldrig hört denna skivan. Detta är fan 2012 fetaste produktion, allt är fan perfekt!! Det är en fruktansvärd vägg av brutalism och aggression som kastas emot en och med låttitlar som "Strangulation is the only answer" och "Face-pounding madness" så fattar ni även vad fokus ligger textmässigt. Ett av mina absoluta fynd av band 2012 är Putrid Pile. Alla tre tidigare fullängdare ska genast inhandlas. Detta får ni ej missa. Tror dom ligger på Spotify....
Sinister

Sinister 1992...."Cross the styx", ett måste!!!
Critical Mass

Läs CMs post om den svenska dm scenen!!

http://www.criticalmass.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2948

2013

Nu kör vi folk. Mer musik och fler skivor. 2013 kommer bjuda på både kanon och kalkon men det är ju det som är poängen. Jack, jag och Daniel hängde igår i goda vänners lag. Diggade Miles Davis, Black Sabbath bla. Vi snackade musik och lyssnade på nya skapelser av herr Nyberg. En bra start på nya året. Men som sagt, nytt år...nya utmaningar. Nya underbara musikupplevelser....

RSS 2.0