The wild hunt

så heter femte skivan ifrån Watain!! Den släpps den 19 augusti. Nu vet ni det.....

Skål

Deeds of flesh - Crown of souls

Mer underbart rens ifrån Deeds of flesh!! Nu saknas bara nya plattan "Portals to Canaan". Detta är helt enkelt svinbra!!!







Sur gubbe talar!!

Är det bara jag som blir besviken på vissa booklets i cdskivor? Den super tunna som man bara innehåller två sidor, vad fan är det liksom? Som man inte bryr sig typ. Sen finns det dom "svåra" som inte skriver något alls. Texter och tacklista vill jag ha!!! Låter som en gammal sur gubbe nu jag vet men nån jävla ordning får det va ;-), på bilden nedanför syns två olika varianter. Text och tacklista finns på båda men jag väljer den nedre varje dag. Häftad booklet!! Stabilt och redigt!! Gubben har talat!!




Cathedral live!!!

Fick äntligen hem denna idag. Cathedral's första officiella liveplatta. Två cd med exklusivt artwork + poster och 40 sidig booklet i en snygg ltd box. Cd 1 fångar hela "Forest of equilibrium" i sin helhet. Cd 2 är en kavalkad av hits. Allt är inspelat under deras jubileums konsert i London 2010. Tungt, tyngre, tyngst är ledord här. Ett måste för oss fans!!!




Plagiat eller hyllning?

Vem bryr sig när riffen sitter som en kall folköl efter en hård dag på kneget. Orchid spelar retro rock med underbar känsla och jag känner verkligen 70 tals vibbarna. Black Sabbaths ande vilar över hela "The mouths of madness" och Orchid har fått höra både ris och ros över detta. "Dom har inga egna ben att stå på", "Dom plagierar Sabbath rätt av" men också att "trodde ni Sabbath skrivit dom bästa riffen? Tänk igen". Som sagts så har dom fått höra mycket, jag bryr mig ej för detta är hur skönt som helst. 70 tals retro vågen som sköljer över oss har enligt mig fått sin kung här. Detta måste upplevas!!




Jag kräks!!!

Såååå jävla jävla jävla pinsamt dåligt det här är!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=dkR-Zau3HSM&feature=youtube_gdata_player

Roger är golvad!!

Helvete så bra det är!!! Här är länken till hela skivan på Youtube, 37 min av orgasmiskt rens. Jag är golvad och skivan är beställd!!



https://www.youtube.com/watch?v=XB-KLM5TRI0&feature=youtube_gdata_player

Euphoric Defilement

Krossande brutal death metal ifrån Kalifornien. Detta är inget för mesar för dom går direkt på strupen med en svärm av rens. Underbart bra!!! Finns på Youtube.....




Posten ramlade in....

Tack Björn!!!!




Inferior - Unsoiled

Karlstad har ju inget bra hockeylag ;-) men vem bryr sig om hockey när staden har Inferior!! Stenhård smäll i ansiktet iform av death/thrash fick jag när jag tryckte på play och det fortsattes att dela ut stryk under hela skivan. Punkigt med melodier på helt rätt ställen, lekfullhet med snortajt precision och en tung produktion. Jag va andfådd efter första lyssningen kan jag lungt berätta. Riff på riff levereras med snygg perfektion och man kommer på sig att sitta med luftgitarren i knät mer än en gång. "Perish" gav mig stånd efter fått vila lite under "Fires from the past", "Throne of dependency", under den kom jag på mig att tänka att detta måste bli Sveriges nästa stora band om allt rättvist i världen får vinna. Inferior har verkligen visat musklerna här och jag är ett stort fan. Thrash och death vävs ihop till en perfekt massa man omöjligt kan undgå. Kolla in denna och stöd bandet!!! 9/10




Vem behöver Sabbath???



https://www.youtube.com/watch?v=K0nFQxXmmx4&feature=youtube_gdata_player




Cathedral

Nu är den snart här, Cathedral's sista platta "The last spire". En epok för mig iallafall tackar för sig med vad som alla gånger kommer älskas. För mig kommer lyssnandet på nya/sista given vara en jobbig tid, jag kommer må dåligt, jag kommer le, jag kommer analysera varje ton. Jag kommer gråta alla gånger men framför allt kommer den få mig att minnas. Minnas alla gånger framför stereon med Lee Dorrians texter och hans röst som fyllde rummet med dimma och mörker. Minnas känslan när en ny Cathedral skiva släpptes. Cathedral är ett viktigt band för mig och trots att nu kistan spikas igen så kommer dom leva vidare hos mig. Varje dag. Tack för all underbar musik. Jag älskar er!!




Sweden Rock biljetter!!!

Jag har två 4 dagars biljetter till Sweden Rock Festival till försäljning. Kan inte gå tyvärr. 5000kr för båda två. Kontakta mig på [email protected]. Endast seriösa köpare tack!!!

24 Juni 2013

Släpps årets skiva........




Bekräftat

Eric Cutler i Autopsy bekräftade just för mig att det är omslaget till nya Autopsy skivan. 24 juni släpps den ;-)




Nya Autopsy omslaget?

Är detta omslaget till nya Autopsy skivan "The headless ritual"?




Deeds of Flesh

Kalla öl och Deeds of Flesh's underbara "Of whats to come" har huvudrollerna denna fredag. Deeds of flesh's tekniska brutala death metal fyller varje milimeter av hjärnan med eufori och eftertanke. Vad va det jag just hörde? Hur gör dom? Hur tänkte dom? Som musiknörd har jag svårt att bara lyssna på dom utan att "jobba" med musiken. Det händer saker hela tiden och brutalismen är oerhört krävande den med. Bandet släpper i juni nya skivan "Portals to Caanan" och jag kommer utan tvekan att älska den. Gillar du brutal teknisk death metal med överjävliga musiker så missa inte Deeds of flesh!!!







Amputated

Nya omslaget på Amputated's kommande skiva "Dissect, molest, ingest".....




Ååå så bra!!!

Städat klart, hängt tvätt, gjort polisanmälan och djuren är utfodrade. Nu blir det soffhäng med den här i lurarna medans djuren kollar Cartoon Network..........."Scum" är såå jävla jävla bra!! Ett episkt mästerverk! Jag får aldrig nog av denna skiva. Peace







Devil

Devil - Gather the sinners är en retrorock upplevelse utan dess like. Norge spottar ur sig band som får håret att resa sig på armarna. Skivan finns på Spotify. Skönt gung!!!




Tha Pistols funkar jämt...

Snacka om klassiker!!




Tyler, the creator - Wolf

Regnet slog mot rutan igår när jag körde genom centrala Göteborg. Snöblandat för att vara exakt. Mulet som fan och Göteborg tornade upp sig på ett sätt som bara stora städer kan. Jag körde Vasagatan mot Handelshögskolan för att sen åka mot Järntorget. Tyler, the creator's nya skiva "Wolf" va soundtracket till detta. En skiva så magnefik och mäktig att ord tappas ur min mun när jag försöker berätta det och det va den perfekta musiken till det kalla, mulna Göteborg som omfamnade bilen. "Wolf" är mörkret, den svårgenomträngliga hiphop som den ger är mörkret personifierat och den ärlighet som Tyler spottar ur sig känns så verklig att man får en klump i halsen. Han verkar genom ärlig när han vill ha kontakt med sin farsa i "Answer" och han fortsätter på samma sätt genom hela skivan. Det är rått och det är helt fantastiskt. Beats som får hela världen att gunga och ett flow som sticker som nålar i hjärnstammen. Hans egensinniga hiphop är det mest spännande jag vet och detta är ett mästerverk i genren enligt mig. Missa aldrig detta!!! 10/10










Stilla - Till stilla falla

Årets black metal släpp? Det tror jag verkligen. Svenska Stilla's skiva "Till stilla falla" är lika rå och kall som omslaget visar. En kall snöig stuga träder fram och man kan känna lukten av gammalt virke och mögel. Vinden biter i skinnet och håret reser sig på armarna. Man känner sig liten och obetydlig. Musiken är kall och rå, gamla norska band ger sig till minnes och bandets val att ha stora delar av skivan utan sång skapar en atmosfär som är obehaglig och skrämmande. När den dock dyker upp är det perfektion som ges. Basen får mycket plats i produktionen och det är ett smart val. Stilla ger mig rysningar, bandet skrapar sig in i huvudet på mig och det va verkligen länge sen en bm skiva fick mig att känna så här. Stilla skapar en meditativ stund med dom sex låtarna vi bjuds på och jag vill bara ha mer. 9/10






Kött kompositioner!!

Tänk dig Entombed, Dismember och Obituary i en ohelig allians. Där har vi Corrosive Carcass ifrån Sverige. Bandet har jag haft koll på en tid och då jag gillar korta råa låtar där intresset aldrig svalnar och låtar som rispar sig in i minnet så är "Composition of flesh" en stor favorit här hemma. Avslutade monstret "The end of us all" på åtta minuter är skivans längsta låt, annars hålls det runt tre minuters sträcket. Punk!! ;-) Bandet har med sin brutal death metal med inslag av rena toner och fantastiskt låtsnickreri väckt intresset hos stora delar av genrens fans och då detta bara är början så tror jag att CC kommer gå långt. Detta är verkligen ingen skiva i mängden så kolla upp den genast. Death metal lives!!! 8/10






Mortal Torment

Vill tacka Mortal Torment för tshirts och annat godis. Bilden är den jag skickade till bandet som tack och den ligger nu på bandets facebook. Ingen får missa MTs underbara "Resuscitation". För den plattan är faaaan magi rätt igenom. Köp och supporta!!!







???

http://www.youtube.com/watch?v=QSoPRG3_ngI&feature=youtube_gdata_player

TBDM

Juni kommer den, "Everblack". The Black Dahlia Murders nya platta. Jag älskade "Ritual" ifrån 2011 så spänningen och förväntan är stor. Låten som streamas nu är bra som fan. Ett av årets släpp enligt mig.




Mordbrand - Unmake

Tre låtar och en Exciter cover är allt som behövs för att jag ska hoppa av glädje. Mordbrands Nihilist doftande punkiga death metal med Autopsy's ruttnande ande över sig slår näven på spiken med "Unmake". Det första som får mig att kapitulera är Per Boders underbara röst. Rå, mörk och bland dom bästa i genren. Låtarna är brutala med melodiösa inslag utan att för den delen förlora kraft. Känt till bandet men inte hört så mycket men efter "Unmake" vill jag bara ha mer och mer. Så jävla bra!!! 9/10




Ghost

Ett antal lyssningar senare står faktum kvar. Nya Ghost skivan är en putsad tråkig historia som blixtrar till då och då, dock inte nog för att inte trycka på stopknappen. Besviken? Nej men förväntade mig.....mer typ. Jag vet inte. Gillar jag det här alls? Förvirrad? Nej...det är inget vidare faktiskt. "Year zero" är magisk dock.

Repulsion.....

Missade bilden i förra inlägget. Fail




Repulsion - Horrified

Denna skivan är ett måste....ett mästerverk jag inte vill vara utan. Spelas minst en till två gånger i veckan. Så jävla bra!! Letar med ljus och lykta efter en tshirt så vet du vart eller har du en så kontakta mig på [email protected]


Black Sabbath "13"

Ny trailer ute. Massa snack och förväntan men helt ärligt är mitt intresse för nya Black Sabbath skivan "13" noll. Jag kommer lyssna på den självklart men kom igen, tror någon att "Master of reality" eller "Black Sabbath" kan toppas? Tror någon att detta kommer bli lika bra som dom gamla klassikerna? Svaret är nej, självklart hoppas jag att jag har fel men den chansen är väldigt liten tror iallafall jag. Skål på er där ute....

Mordbrand

Denna trillar in nästa vecka. Mer om dom då. Skål!!




Volbeats nya skiva....är:

Platt. Tråkig. Melodiös. Popmetal. Gnällig dansk i ett tonläge. Enda räddningen är King Diamond. 1/10




Elektronisk orgasm!!!




Löken!!!

Här är killen som gett mig platta efter platta i Close Up Magazine att älska och avguda i många år. Daniel har typ exakt samma smak i death metal som jag, därför har det oftast vart totalt säkert att köpa vad han ressat. Att han har totalt jävla fel är väldig ovanligt. Vad jag minns är det bara en gång......;-)....(en Master ress i retro avdelningen för ett par år sen) men den har det gjorts bot på hehe. Daniel har även Critical Mass under sitt bälte. En svinbra trevlig gubbe på alla sätt. Tack för all musik Daniel....





Guttural Secrete

Guttural Secrete. Bandet som tog mig med storm efter att Freddan sålt mig deras "Reek of pubescent despoilment" är tillbaka med nya skivan "Nourishing the spoil". Hur det låter? Som att bli krossad i en köttkvarn hehe....nej men här har vi death metal av världsklass enligt mig. Dom kör över lyssnaren med sin gutturalt byggda bulldozer och inget kan stoppa dom. Låtarna sitter som en fläskläpp och produktion skriker krispighet. En värdig uppföljare till en svinbra föregångare. Kolla in Guttural Secrete och låt dom krossa dig med.




Japansk doom/death...

Japanska Coffins debutplatta "Mortuary in darkness" kan bara beskrivas med ett ord...TUNG!! Denna krälande köttiga doomiga death metal som gruppen spelar är verkligen inget för den som gillar ös utan här tuggas det fram. Coffins är stora favoriter hos mig och med detta släpp har jag allt med dom. Dom gör mig aldrig besviken. Liras bäst högt som fan med en öl i näven. Live låtarna på nysläppet kunde jag dock klarat mig utan.




Gött e det!!




RSS 2.0