Brutalt som faaan!!

Köp denna genast!! Vilken underbar misshandel. Tack Rogga!!!!
Metallica

Blackened recordings, det är namnet på Metallicas egna nya bolag. Nya dvdn kommer släppas på nya bolaget men bandet har även köpt alla rättigheter till dom gamla skivorna. Återstår att se om det kommer återsläpp på dom gamla godingarna med demolåtar och annat godis. Nu mår väl James bra, han har ju ett overkligt stort kontrollbehov och nu styr dom ju allt typ......obehaglig mening det där, brrrrrrr


20 år sen...

kom detta helt galet perfekta album!! Rage against the machine!! Att det är 20 år sen är svårt att fatta, mycket har hänt men kärleken jag hade till detta album då är lika stark idag. Tom Morellos gitarrspel, Zacks röst, Tims bas och Brads trumlir förändrade hur jag och många andra såg på metal och hur den kan framföras. Tio låtar som gav genren en pungspark och väckte många sinnen. Oj oj oj vilka låtar sen!! "Bombtrack" "Bullet in the head" "Know your enemy" bara för att nämna en del av låtarna som håller denna helhet och perfektion som albumet besitter. Allt är remastrat och denna specialversion innehåller inte bara debutskivan utan demoversionerna, osläppta låtar, live låtar och en dvd. Allt för 199kr typ.....det är dom mest välspenderade pengar på länge. Spring och köp!!!!
Tack Tobbe!!

Tack vare Daniel Löfquist så hade jag panik häromdagen. En panik som Tobbe löste åt mig fort. På Herr Löfquist facebook tipsade han om Vektor och herre jävel va bra dom är!! Panik och hyperandning tog vid och letandet efter denna överallt slutsålda cd visste inga gränser. Slut...inte i lager....slut...slut stod det överallt. Men som sagt så hade ju räddaren i nöden Tobbe den. Idag ramlade den in och volymen står nu på max!!! Skål!!
:-(

Amebix har splittrats :-(

Suffocation

Här är omslaget till Suffocations nya alster!! Det släpps i Februari :D
Första banden till Metaltown 2013

Korn, Graveyard, Witchcraft ok!! Rasist asen i Sabaton nej!!! Danko piss jones nej!!! Det är inga bokningar än som får mig att hoppa av glädje men det kommer väl. Jag kommer att filma Sabatons publik för i Scandinavium så har jag sett bilder på heilande publik!! Folk längst fram stod och heilade alltså och om nu detta skitband dementerar deras syn så borde ju bandet stoppat spelningen och sagt till. Men nej.....

Inställd resa!!!

Frugan är ledsen, Muse har ställt in!! Hon och jag skulle åkt till Malmö nästa vecka för att se britterna men nu är det alltså inställt. Sångaren har brutit två ben i foten. Tråkigt, hade sett fram emot detta trots att jag inte är något Muse fan. Bara att komma iväg är ju nice. Deras senaste platta "The 2nd law" är ju klart deras mest intressanta men bandet passerar mig oftast obemärkt med en gäspning. Men detta va ju frugans resa...jag beklagar min gris :-(

Torsdagskväll

Sitter och myser med denna vackra tjej och en kall öl.....skål på er där ute!!
Plats nr 9

Jag gillade verkligen inte denna skiva när den kom. För soft, för popig, för tråkig!! Vart va den råa feelingen som "Red album" erbjöd eller den söderdoftande feelingen som "Blue record" gav mig där man nästan kunde känna söderns klibbiga luft och där träskens lukt va ständigt närvarande. Här vart det poprock och dessutom en dubbelskiva av det!! Men då jag älskat båda nämnda skivor så gav ju jag "Yellow & green" fler chanser och fram trädde en underbar värld. Låtarna växte och idag skulle jag nog säga att skivan är gruppens bästa. Skam den som ger sig!! Plats nr 9 tar alltså Baroness men hade detta vart en lista om otur hade bandet tagit första platsen med tanke på den hemska bussolycka som dom råkade ut för. Nu så repar sig medlemmarna efter dom allvarliga skador som dom ådrog sig och jag kan tänka mig att tankeprocessen blir lika lång om inte det dubbla. Men jag väntar så gärna, Baroness berör...

Venom

Jävlar va gamla Cronos i Venom levererade i 2011 års "Fallen angels". Punkig, thrashig platta i ren Venom anda. Jag blev förvånad vid första lyssningen för jag förväntade mig samma....skit ska man inte säga men det har vart mycket stora frågetecken i diskografin sen "Possessed" 1985!! Därför vill jag slå ett slag för denna underbara skiva än en gång. Köp, spela högt och gör som jag när jag diggar Venom, en knuten näve i luften och en kall pilsner i den andra. Rock n roll!!!
Rocknytt

Bara så ni vet så bjuder Rocknytt på en exklusiv premiärvisning av Crunge's(vem) nya video imorgon torsdag!!! Kl 10 imorgon....först i Sverige med. Damn!! En premiärvisning av en video med ett totalt okänt band är deras news..hahaha. Rocknytt blir bara mer patetiskt för varje dag. Deras recensioner består av okända svenska och utländska bands skivor och det kan nog bara förklaras av att inga bolag vill ge dom skivor att ressa. Proppen och Conny på RN är dom enda som håller det där jävla skitstället uppe. För respekten har dom förlorat för länge sen. Läs forum som betyder något så ser ni det själva......patetiskt, Crunge liksom. Vem?

Plats 10

Vad gör Neurosis så här långt bak på listan frågar många nu?? Jo det är så här enkelt, Neurosis kräver tid...tid och uppmärksamhet. Det har tagit upp till flera år att få grepp om bandets skivor. Där är en anledning. Sen har vi det faktum att senaste skivan är inte Neurosis starkaste släpp. Den är bra som faaan men Neurosis har inte släppt en lika stark skiva här som "Given to the rising" ifrån 2007. Det är kvalitet utav helvete och jag älskar Neurosis. Fråga mig om två år igen så kommer nog allt låta annorlunda......
Metaltown 10 somrar!!

Det firas med att istället för två dagars festival blir det tre!! Tre dagar av metal och öl. Första bandsläppet kommer inom kort. Håll utkick på Metaltowns facebook eller Metaltown.se

Gorement 2

Min mobil vill ibland leva sitt egna liv, det som inte kom med i Gorement inlägget är att även massa Paradise Lost influenser finns ibland Bolt thrower tyngden!!! Så där ja, gör om gör rätt...typ

Gorement

Sen posten kom för ca 1,5 timma sen så har Gorement samlingen lirats på högsta volym. Tack Patrik Fernlund för skivan!! Satan va bra detta är/var....Gorement är svensk death metal ut i fingerspetsarna med en stor touch av Bolt thrower!! Med andra ord bara att lira på högsta volym! Köp och avguda!
Mer Vektor!!

När du slutat dregla över "Black future" så kan du ta dig an nya skivan med Vektor!! Lite snällare och mer polerad men med samma underbara thrash!! Vektor rules!!
Rättelse!!

Jag visste att detta skulle komma och att jag missat något, "Bestial thrashing bulldozer" med underbara Fastkill kom 2011 och inte 2012. Tack för mailen om det och tack er 2607 läsare igår. Det är för er jag skriver....er och mig själv.

Herre jävlar!!!!

Vektor - Black future....köp, digga, älska, vårda, sprid!!!! Ta mig fan det bästa jag hört på länge!!
Tidigt som grisen...

är det, som fan!! Men bara att kämpa vidare med hjälp av kaffe och krossande musik!!
Årets tyngsta!!

Årets tyngsta käftsmäll bjuder Incantation på!! Deras "Vanishing in vengeance" är brutalt hård och tung, så tung att det går att ta på atmosfären i min lägenhet under lyssningarna. Så tung att min käke gör fortfarande ont. Min dotter sa detta då plattan spelades, "Pappa, detta va inte kul att lyssna på, det gör ont i min mage av denna skiva".....ni fattar va? Är det bra då eller är det bara tungt och fruktansvärt brutalt? Vi pratar om Incantation här, amerikanarna med respekt och kred utan dess like, bandet som bara släppt death metal av yttersta kvalitet. Självklart är det bra. Enda skälet att denna inte ligger på årslistan är att jag haft för lite tid med skivan. Vi kommer bråkas och kivas under många lyssningar, precis som jag gjort och gör med deras andra skivor och då jag älskar bandet vet jag att jag kommer förbanna att jag ej gav dom en plats på listan. Men det gör inget, vi vet vart vi har varann.....Incantation och jag..
Plats nr 11

Då informationen kom att grindhjältarna i Pig Destroyer skulle släppa skiva detta året så visste jag redan att dom hade en plats på listan. Hur kan du veta det innan du hört skivan? Jo för Pig Destroyer är helt jävla outstanding. Deras grindcore är av högsta kvalitet och deras underbara ljudbild letar sig in under skinnet på en. "Book burner" är dubbelt bättre än förra skivan "Phantom limb" och då den fick 10/10 av mig så fattar ni hur bra detta är!!!
Execration

En sak är jävligt säker min vänner och det är att om Execration hade släppt "Odes of the occult" 2012 så hade den vart på första plats på min lista!! Den skivan är tamigfan snudd på perfektion!!
Norrmännen har allt!!! Deras egensinniga death/doom är både progressiv och elak på samma gång. Oldschool så det rinner liksaft ifrån högtalaren och deras ibland Autopsy liknande gitarrarbete ger mig rysningar. Finns inga låtar som är bättre än andra, plattan är en målad tavla och allt måste tas in på en gång. Förbannar mig att jag missat detta tills nu men bättre sent än aldrig!!! Köp genast och stöd ett av nordens absolut bästa dödsband nu!!!!!

Plats nr 12

Lökig logga och inte det snyggaste omslaget i världen men Coffin texts(coolt namn som fan ju) släpp ifrån detta år är svinbra!! The tomb of infinite ritual innehåller allt, tekniskt rens, groove, oldschool och attityd. Det framförs med precision och med den egyptiska andan över sig. Amerikanarna kan slå sig för bröstet här tycker jag. Deras death metal är värd all uppmärksamhet!!
SM i utgåva

Formaten och utgåvorna tar sig löjliga proportioner ibland!!
Årets skivomslag!!

Funnits massa snygga/coola skivomslag som släppts 2012 men här har ni topp 5 folks!!!
Dessa är ej iordning utan här har ni dom fem snyggaste enligt mig!!

Putrevore

Fick höra lite ifrån nya Putrevore plattan idag. Rogga Johanssons är än en gång ifarten och här bjuds det på brutal jävla death metal i ursinnigt utförande. Utan tvekan är detta det bruralaste Rogga har gjort. Avulsed sångaren är rösten ifrån helvetet på detta monster. Gillar ni att få ansiktet insparkat är detta en platta för er!!! Macabre Kingdom heter den. Köööööööp!!!!
Beroende!!

Incantation har tagit över min musikaliska värld just nu. Alltid funnits där men aldrig lirats så mycket. Deras skrämmande tunga dödsmetall kräver mycket av lyssnaren har jag märkt men nu sitter den där i hjärtat. Nu blir det att inhandla deras alla skivor. Börjar med den här......
Moloken

Umeå bandet som är bäst i världen typ håller på att jobba ihop material till uppföljaren till mästerliga "Rural", detta fick jag veta idag och detta klassas utan tvekan som dom bästa nyheterna i år!! Molokens mörka tunga, egensinniga musik utklassar 99% av allt annat där ute. Ser fram emot detta som fan. Snabba på boys!!!!!

Puteraeon

Puteraeon spelar på Fabriken i Alingsås nästa lördag den 1/12. Fabriken ligger på Västra ringgatan 6. Missa ej detta. Puteraeon är fantastiska live och deras material är svinbra!! Bandet gick ifrån att vara ett bra band till ett av mina absoluta favoritband när jag fick se dom live när dom öppnade för Master här i Göteborg i oktober!! Jag älskar deras senaste platta "Cult cthulhu" och detta är ett band jag evigt kommer promota. Missa dom inte i Alingsås på lördag!!!!!!!

Eric Carr

21 år sen idag som cancern tog Eric Carr..... R.I.P Eric and fuck cancer!!!!!

Incantation!!!

Herre jävlar, detta amerikanska band tar sin tid. 2006 kom fantastiska "Primordial domination" och nu kommer uppföljaren "Vanquish in vengeance". Dom tar sin tid men vad vi får här är brutal perfektion. En platta så brutal att den känns ända in i märgen. Incantation är tamigfan deathmetal personifierat. Jag älskar Incantation på alla sätt. Deras skivor gör mig aldrig besviken. Kolla in dom!!!Plats nr 13

13 är mitt lyckotal så det får bli så här......Acephalix kom in i mitt liv detta år med en brutal entre. Deras crustiga/punkiga death metal är galet underbar och "Deathless Master" har lirats flitigt. Svinbra, skitig uppvisning. Jag tackar och bugar....
Förlåt mig!!!

Förlåt mig Deathhammer, jag glömde er. My bad!!! Här är en av dom starkaste bubblare i år!!Dagispyssel!!!

Man får mycket skit och mindre bra skivor som bara står eller ges bort. Kreators senaste gavs bort tex....jag fick även skickat till mig rasist Sabatons senaste skit i båda versionerna. Nu har dom kommit till användning......denna lapp är ifrån min dotters dagis!!
Fredags plattan!!!
Sååå bra!!!

Missa inte!!!!!!....Execration's "Odes of the occult", norsk death metal av mästerlig sort. Denna skivan blåser mig av stolen. Oldschool sound, doomigt, rens....här finns allt. Rekommenderas starkt!!!
Mer bubblare!!!

Six feet under - Undead # Insane Clown Posse - The mighty death pop # Liberteer - Better to die on your feet than live on your knees # Fastkill - Beastial thrashing bulldozer # The Swans - The seer # Nekromantheon - Rise, vulcan spectre # Deuce - Nine lives # Lord mantis - Pervertor # Horseback - Half blood # Xiu Xiu - Always # Primate - Draw back a stump......som sagt, vart en hel del. Tur att mycket är gratis för ångesten hade nog slitit mig i stycke annars hehe. Nu blir det att hänga tvätt. Coolt va?

Bubblare!!!!!

2012 har varit helt galet när det gäller skivsläpp och innan själva listan på årets bästa så kommer här lite bubblare och annat smått o gott. När ni ser bubblarlistan så inser ni hur svårt detta har varit och hur mycket musik det har varit, dessutom är dessa titlar riktigt jävla bra skivor. 2012 har vart galet!! Jag har även glömt hur mycket som helst utan tvekan men ingen är perfekt eller hur? Men nu kör vi eller......kom ihåg att detta är inte i någon som helst ordning : Cannibal Corpse - Torture # Asphyx - Deathhammer # Beardfish - The void # Mutilation rites - Empyrean # Nettlecarrier - Nettlecarrier # Coheed and Cambrian - The afterman : Acension # Burzum - Umskiptar # Graveyard - Lights out # Witchcraft - Legend # Katatonia - Dead end kings # Napalm death - Utilitarian # The Mars Volta - Noctourniquet # Knivderby - Upponervända kors # Cattle Decapitation - Monolith of inhumanity # Puteraeon - Cult cthulhu # Blood Mortized - The key to a black heart # Malfeitor - Dum morior orior # Dying Fetus - Reign Supreme # Spawn of Possession - Incurso # Corrosive Carcass - Composition of flesh # Escarnium - Excruciating excistance # Degial - Deaths striking wings # Nachtmystium - Silencing machine # Graveyard(spanien) - The altar of sculpted skulls # Revolting - Hymns of ghastly horror # Weapon - Embers and revelations # Nidingr - Greatest of deceivers # Ofermod - Thaumiel # Incantation - Vanguish in vengeance # Nominon - The cleansing # Pallbearer - Sorrow and extinction # Meshuggah - Koloss # Anguish - Through the archdemons head # Van Halen - A diffrent kind of truth # Deathspell Omega - Drought # Teitanblood - Purging tongues # Locrian - The clearing & the final epoch # Family - Portrait.......där har ni en del. Jag vet att jag har glömt en jävla massa men fuck it, jag vill lämna denna lista bakom mig nu!!! Det har vart ett fantastiskt år och hoppas att 2013 blir lika bra!!! Peace

Black metal!!

Ofermod - Thaumiel. Missa ej detta mästerverk...
Årets sämsta!!

Sabaton, för er som kan musik behöver jag inte säga mer!!! För er andra....lycka till i ert musiklyssnande. Ha en bra dag...

Mefallica....

Ännu mer jävla dvd släpp ifrån Metallica. Tror det är tredje släppet nu ifrån samma turne. Patetiskt!! Ge fansen en ny skiva nu!!

Årets hiphop

Kendrick Lamar är utan tvekan genrens mest intressanta just nu och hans platta "Good kid, m.a.a.d city" är årets hiphop skiva!! Denna mörka personliga skiva kräver lyssnaren på full uppmärksamhet och dess produktion och hotfullhet är inte för alla. Jag älskar den för sanningen som hamras ut och jag älskar den för dess lekfullhet. Detta är världsklass!!!
Fan...

Fan Viktor....nu har jag Parkway drives "Wild eyes" i huvudet hela tiden!!! Suck... ;-)

Det jagas....

Får massa mail om min årsbästa lista. Kul att ni hör av er. Det har vart ett rent helvete denna gång kan jag säga och att välja ut dom bästa har pågått en månad typ. Lite info då, jag har aldrig gjort som andra innan och jag kommer inte göra det nu heller. Min lista kommer innehålla 11 platser. Varför? Jo för det gick inte att bara plocka ut tio st. Det är min blogg och jag gör som jag vill. Denna helgen kommer listan att börja publiceras. Kanske redan idag.....som sagt, det är min blogg ;-)......än en gång, tack för alla mail.

I en perfekt verklighet skulle denna skiva bli årets bästa år efter år....men så fungerar det ju inte....tyvärr. Jag får la vänta, 2013 kommer ett nytt album. Sägs det....jag väntar som en liten knähund då Disma har förslavat mig som den pojk jag är. Deras blytunga krälande death metal ger mig rysningar natt som dag. Det räcker att säga namnet ibland....Disma....Disma
Ett skämt...stort patetiskt skämt!!!

Pajasbandet nr1 kommer till Sverige : Manowar. Detta jävla skitband har fan inte gjort något bra förutom "Kings of metal" 1988. Detta sexistiska skitband med piss produktioner borde fan inte få släppas in i detta land men då deras "bröder" köper skiten så kommer detta att sälja slut med. Patetiskt!!!

Necrowretch

Underbara Necrowretch är klara med sin debut platta för Century media records. "Putrid death sorcery" kommer den heta. Den släpps sent i Januari 2013......missa inte detta band!!!!

Coffin Texts

Nytt favoritgäng här i Höglundska hemmet. Dessa Los Angeles death metal dudes släppte sin debutplatta 2000 och 2012 kom deras andra "The tomb of infinite ritual", ett bra tag att få ut sin skiva men då detta är hur bra som helst så spelar det noll roll. Precis som Nile så fokuserar Coffin Texts på den egyptiska historien i deras texter. Deras musik är teknisk dödsmetall men inte lika teknisk som Niles. Här får vi enligt mig en rakare death metal med ett frenetist oldschool sound. Rått och brutalt levererar bandet sina historier och detta är verkligen en platta jag rekommenderar. 2012 har vart ett underbart år för death metal då det släppts hur mycket bra plattor som helst. 9/10
Klar?

Här är dom tio bästa skivorna i år....tror jag? Det kan ändras...kanske...
Norsk svart metall.

Nettlecarriers kalla råa norska svartmetall är bland det mest intressanta jag hört i genren på länge. Dom gör inget nytt under solen men produktion och låtbyggnad gör Nettlecarriers självbetitlade skiva till en fantastisk resa. Jag älskar reaktionerna som black metal kan ge en och här känns mörker och kyla ständigt närvarande. Vid flera tillfällen ställde sig håret på mina armar upp och jag frös och ryste till. Sköna reaktioner till en vansinnigt bra black metal skiva. Missa ej Nettlecarrier....
1972

släpptes denna......vilken platta!!!
År av väntan...

Jobbade på Rock på Fredsgatan här i Göteborg när den kom. Det vill säga runt julen 2006. Jag la undan den direkt men hade inga cash och den såldes. Sen dess har jag letat efter den ltd versionen av Tom Waits - Orphans. Trippel boxen vi pratar om här är guld, Waits är här i sina tre sk lägen och vi bjuds på en uppvisning som ingen annan skulle klara av. Men för att återgå till letandet....under åren har den självklart dykt upp. En kille i Umeå ville ha 500 för cdn, en summa jag lungt hade betalat om inte sonen skulle ha bandyklubba och skor samma månad. En annan snubbe i Örnsköldsvik ville ha 400 + 5 skivor i byte. Ett byte jag skulle gjort om han bara svarat på mail efter det men nej....nu är den dock hemma där den hör hemma. En oplanerad resa till Andra långgatans skivhandel gjorde mig till världens lyckligaste Roger. Där stog den i hyllan och skrek efter mig. Den är i mint condition och ser knappt spelad ut!!!!! Pris? 150kr ;-)
Nytt med NIN

Trent Reznor jobbar på nytt material med Nine inch nails. 2009 gav bandet sin farewell turne men nu öppnar Reznor för ny runda med NIN. Jag sa inte att det aldrig skulle hända säger Trent, och nu när man jobbat med annat ett tag så kom suget tillbaka. Bara att hoppas att det låter som tidiga NIN för efter "With teeth" så har dom vart jävligt tråkiga faktiskt. Peace....

Nu är det nära!!!

Rza i Wu tang clan skrev på Facebook häromdagen : New Wu tang album coming soon!!! Jaaaa snälla, det vore på tiden!! Ge mig skivan nu.....

Katatonia!!

Årets spelning kan detta vara. Katatonia på Sticky fingers den 13/11.....alla ska väl dit hoppas jag. Magi förväntas....
Utan dess like...

Det finns band som är lite mer än alla andra. Band som väcker känslor som inga andra band. Musiker som verkar andas, äta konst och genialitet. Neurosis är ett sånt band. Deras musik plöjer som en plog gjord på människoben och mörker genom jord, höst, sten och vemod. Varje ton skär igenom min kropp och varje textrad träffar mig rätt i mitt Neurosis älskande hjärta. Nya plattan "Honor found in decay" är en växande best som kräver sin tid. Här finns inte någon utstakad väg utan här får man hitta sin egna väg i svarta skogar och hotfyllda landskap. Detta är magnefikt och jag njuter.....
Årsbästa ångest!!!

Nu pillas det tillofrån på årsbästa listan. Ångesten kramar om en medans det tas bort och läggs till skivor och tvärtom igen. Jävlar vilket år det har vart.....listan dyker upp..när....jag är klar. Fan....

Dagens bästa!!
Mästerverk!!!
Saxon - Sacrifice

Sacrifice är namnet på Saxons nya platta. Datum på denna efterlängtade uppföljare till "Call to arms" är ej satt. Sweden rock festivals datum är dock satt och där lirar Saxon i år. Bara dom är nog att köpa biljett. Jag har hört "Sacrifice"...ja alla låtar utom två och .....gillade du förra kommer du älska denna. Det gör jag....

Sorry....

för den felvända bilden...öl. Skål!!

Lördagsmys!!

Bra som faaan!!!
Så bra!!!!!!
R.I.P

Mitch Lucker, sångare i Suicide Silence dog idag av en infektion han ådrog sig efter skadorna efter en motorcykelolycka han va med om i Onsdags. Hemska nyheter så här på kvällen :-(

Torsdag!!

Kaffe och en av Kiss bästa skivor startar upp ännu en dag av ont i ryggen och musik. Hoppas ryggen är bättre till lördag nu bara......DT : Devin Townsend...
RSS 2.0