Nu går Moloken upp på scen på Scharinska i...

Nu går Moloken upp på scen på Scharinska i Umeå.....o jag e inte där...fan. :-)


Powerage, High voltage, The razors edge, 7...

Powerage, High voltage, The razors edge, 74 Jailbreak, Let there be rock, If you want blood you've got it, For those about to rock, Ballbreaker, Blow up your video, Black ice, Highway to hell, Live, Dirty deeds done dirt cheap, Stiff upper lip, Fly on the wall, Flick of the switch, Back in black.......album alla måste äga, album som rockar gärnet. AC/DC äger......


Gaffa + Spotify = sant


Detta skrivs på Gaffa idag och detta kommer bli hur jävla bra som helst !!!!


Den prisvinnande digitala musiktjänsten Spotify lanserade i dag en ny version av deras mjukvara som ger deras användare tillgång till många nya inspirationskällor i form av Apps. 

GAFFA har ingått ett avtal med Spotify om en App som ger användaren möjlighet att ta steget direkt från rekommendationer, recensioner och nyheter till att höra musiken. Eller få relevant innehåll som spellistor, konsertinfo och nyheter presenterade till den aktuella musiken de hör på Spotify.

GAFFAs App lanseras på nya Spotify Platform som presenterades under en presskonferens i New York idag. Spotify Platform gör det möjligt för utvalda partners att utveckla engagerande musikbaserade applikationer, som kan nås av miljoner Spotify-användare genom nya App Finder.

Avtalet med Spotify täcker Sverige, Danmark och Norge. För GAFFA är samarbetet en viktig del av medieföretagets nordiska expansion. Robert Borges, CEO på GAFFA säger:

– Framtiden är här och den är fantastisk. En jukebox med inbyggd GAFFA är både den inspirationskälla och det filter användarna behöver i den oöverskådliga strömmen av ny musik till följd av med den digitala revolutionen. Ett samarbete med en cool musiktjänst som Spotify är en fantastisk chans att sprida GAFFAs varumärke på den nordiska marknaden.

Daniel Ek, CEO och grundare av Spotify, kommenterar: 

– Idag blir Spotify en musikplattform genom lanseringen av verkligt integrerade apps från de bästa och mest innovativa företagen inne i Spotify. Vi har arbetat nära med GAFFA för att skapa en unik app som tillför ännu mer kul och sociala musikupplevelser till Spotify.

Spotify Platform blir tillgänglig för samtliga användare i december och GAFFA är första svenska musikmedia med en Spotify-App.

Detta är kopierat ifrån Gaffa.se och det är skrivet av Johan Lothsson

peace
Roger


Asphyx - Deathhammer


Här har ni nya Asphyx omslaget :Deathhammer släpps 27 Februari 2012.....

Detta kan vara 2012 års bästa album direkt, Asphyx är hur jävla bäst som helst !!!

Peace
Roggea

Idiot mail !!!


Skrev detta inlägg häromdagen, .......detta är helt jävla otroligt...... och fick detta mail igårkväll.

Denna jävla idiot kan inte följt min blogg alls eller som jag tror så springer inte någon jävla häst i hans huvud.
Kommer citera hans mail så detta är inte mina ord. Vet ej ålder på detta as men han kan ej va vuxen.

"Hur kan du skriva om apor och deras musik, trodde du va en metalkille och sen läser man om blatte musik på din blogg"
Detta skriver Mattias i ett mail till mig, han syftar på min inlägg om Tech n9ne senaste platta.
Han fortsätter sen om Sverigedemokraterna och hur "blattar" förstör sverige.......troligtsvis så bor denna förvirrade människan i en liten håla där såna här tankar är väldigt vanliga, tro mig jag vet(kommer ifrån en sån håla)........

"Negrer kan inte göra musik och dom bör hålla sig till brott istället"...detta kommer senare i mailet!!!!...trodde först detta va ett skämt men det verkar vara på allvar.

Lilla hjärndöda Mattias, jag hoppas verkligen du läser detta, att du skriver detta mail till mig så bevisar du bara att du kan inte läst min blogg innan då jag verkligen inte är en metalkille bara, jag har vid flera tillfällen skrivit om den största musikern i världen : MILES DAVIS, och kan du något så vet du vem det är(jag betvivlar dock detta) och ve och fasa Mattias, han är svart !!!!!
Vi hade inte haft din metalmusik om det inte hade vart för "blattar och apor" som du kallar dom, du hade inte haft AC/DC som kan sitta och dricka öl till i din volvo med dina polare.....vi hade inte haft något av rock/metal banden om dessa underbara musiker inte hade funnits. Läs biografier om banden och kolla vad dom influerades av så ser du detta(för du kan väl läsa Mattias?)

Dom svartas blues är bara en del av allt som byggde upp den rock/metal du lyssnar på och jag finner det otroligt att du verkligen inte har någon som helst koll.
"hip hop är för negrer och vita ska inte lyssna på sånt skit" Sen när bestämmer en rasistisk jävla idiot vad folk ska lyssna på?? Musik har inget med hudfärg att göra och då jag inte ser hudfärg utan en människa så fattar jag noll vad din hjärndöda hjärna skriver.

Chuck berry har vart ALLAS inspiration när dom börjat spela rock och gissa Mattias vad han har för hud färg. Vill du läsa lite info om detta Mattias? TITTA HÄR och lugn det är på svenska.......

Jag hoppas detta är ett skämt men på mailets karaktär så tror jag inte det.
Är du en "blatte älskare" frågar du?
Tänker inte svara på det, fråga istället om jag älskar människor : Inte alla, finns idioter där ute men mina vänner gillar jag och jag ser inga färger där ute, bara goa gubbar/gummor som jag har turen att kalla mina vänner.
Om frågan är om jag älskar svarta musiker : JA !!!
Läs på om musiken Mattias och när du är klar med det så kan du försöka tänka om eller så sitter du kvar i din bubbla och skriver idiot mail. Du behöver inte läsa min blogg mer. Jag vill inte ha såna läsare och jag vill inte läsa din jävla skit.
Har redan gett dig publicitet iochmed att jag skriver om detta men jag trodde inte så hjärndöda människor som du fanns. Kanske naivt men då är jag naiv.....

Alla får ha sin åsikt men skölj inte din skit över mig, jag HATAR rasister....HATAR !!!!!!!

Läs på nu Mattias och håll sen andan tills du tänker normalt igen........

otroligt....
Roger


Vilken man, vilken bok !!!!!!

img00559-2011112 (MMS)

Vilken man, vilken bok !!!!!!


Denna platta har diggats flitigt idag. AC/...

am996666 (MMS)

Denna platta har diggats flitigt idag. AC/DC är alltid bäst !!! En kall pilsner till sen sängen. Ska läsa om ännu en bok.....men är trött som fan. Får se hur det går .....zzzzzz


R.I.P Barry Llewellyn. Grundaren av The he...

R.I.P Barry Llewellyn. Grundaren av The heptones gick bort förra veckan. Ännu ett tungt dödsfall detta år. Tack för fantastisk musik Barry....


Saint Vitus första platta sen 1995 kommer ...

Saint Vitus första platta sen 1995 kommer heta "Lilly F65" och namnet kommer ifrån namnet på kraftfulla lugnande tabletter som bandet tuggade förr i tiden. Tidigt 2012 kommer plattan och detta kan bara bli bäst.


Nya Korn skivan


Här kan ni lyssna på valda delar av hela nya Korns platta "The path of totality" som kommer att släppas den 6 December.

Bandet som ständigt experimenterar har denna gången grottat ner sig i Dubstep......tungt, elektroniskts och bra som fan.

Låtlistan :

01. Chaos Lives In Everything
02. Kill Mercy Within
03. My Wall
04. Narcisstic Cannibal
05. Illuminati
06. Burn The Obedient
07. Sanctuary
08. Let's Go
09. Get Up!
10. Way Too Far
11. Bleeding Out

Peace
Roger

Nattens musik blir rens för att rensa ut s...

Nattens musik blir rens för att rensa ut skit ur huvudet. Nasum, Dying fetus, Narcosis, Crass, Brutal truth, Carcass och Napalm death. Sov gott där ute......trött som fan. Pissdag.....


Årets hiphop album : Tech n9ne - All 6's a...

img00558-2011112 (MMS)

Årets hiphop album : Tech n9ne - All 6's and 7's........tungt, mörkt och svinbra. Rekommenderas starkt om ni diggar hiphop.


Trött som en örn. Kaffe och Ramones. Fint ...

Trött som en örn. Kaffe och Ramones. Fint ljus det blir av alla ljusstakarna.....ngt positivt med att va vaken vid denna jävla tid......


Min son diggar AC/DC och ikväll ville han ...

Min son diggar AC/DC och ikväll ville han ha Kiss som sovamusik istället för en saga. Han e cool den lille och lik sin far.....min sovamusik blir Miles Davis, Black Sabbath, Patti smith, Black flag, Converge och Celtic frost. Nu tar vi natt......peace


Signerad Clutch skiva :-)

img00554-2011112 (MMS)

Signerad Clutch skiva :-)


Clutch signerar plattor på Bengans, Göteborg

img00552-2011112 (MMS)

Clutch signerar plattor på Bengans, Göteborg


Clutch live på Bengans, Göteborg. Bra som ...

img00550-2011112 (MMS)

Clutch live på Bengans, Göteborg. Bra som fan och bra med folk. Herr Iwers borde va nöjd. Bra av han att få hit bandet. Sweet som fan!!!!!


Clutch live på Bengans, Göteborg.

img00544-2011112 (MMS)

Clutch live på Bengans, Göteborg.


E man för gammal för denna?? Jag tycker in...

img00543-2011112 (MMS)

E man för gammal för denna?? Jag tycker inte det men frugan håller inte med.....


Återkommer alltid till Moloken. Rysningarn...

img00542-2011112 (MMS)

Återkommer alltid till Moloken. Rysningarna är totala när Kristoffer sjunger " I don't like these feelings inside of me " FY FAN för detta band. Jag älskar dom......


Nu träder jag in i världen som detta band ...

img00541-2011112 (MMS)

Nu träder jag in i världen som detta band bygger upp.....en cognac till det. Nu mår jag bäst :-)


AC/DCs bästa platta utan tvekan. Rå och ex...

img00539-2011112 (MMS)

AC/DCs bästa platta utan tvekan. Rå och explosiv. Svinbra......skål !!!


Bra kväll detta är redan nu......och bättr...

img00538-2011112 (MMS)

Bra kväll detta är redan nu......och bättre ska den bli. Soft Lördag :-)


Diggar denna.....JA, jag gillar Morbid Ang...

img00536-2011112 (MMS)

Diggar denna.....JA, jag gillar Morbid Angel's - Illud divinum insanus.....bra shit. Nu mer kaffe innan man ska ut o slåss med alla denna lönehelg....


Mer shit u need......5 timmar live dvd med...

img00534-2011112 (MMS)

Mer shit u need......5 timmar live dvd med bandet. Intervjuer + annat. Godis....


Kungens box. Bon scott va kungen. Vi förlo...

img00533-2011112 (MMS)

Kungens box. Bon scott va kungen. Vi förlorade en stor sångare och en otrolig frontman den 19 februari 1980. R.I.P Bon....din fantastiske jävel :-)


AC/DC och kaffe. Rock n' fuckin roll........

AC/DC och kaffe. Rock n' fuckin roll........


Nytt i samlingen...Ingested's senaste. Man...

img00532-2011112 (MMS)

Nytt i samlingen...Ingested's senaste. Mangel !!!!!!!!!


Annie Lööf är en jävla idiot !!!


Detta är taget ifrån The Guardian........


Considering the size of its population – nine million – Sweden has consistently punched above its weight in the music arena, particularly when it comes to songwriting. Max Martin, Shellback, RedOne, Ishi, Swedish House Mafia … barely a week goes by when there aren't at least a few songs in the UK and US top 10 written by a Swede. Now Swedish songwriters are up in arms after their minister for trade and Centre Party leader, Annie Lööf, came out in favour of legalising illegal downloading "for private use", in an effort to "increase freedom on the internet".

 

In a TV interview Lööf, who names Margaret Thatcher as her role model, was asked if she thought file sharing for private use should be illegal. "The Centre Party has had a clear view on this since 2005. I've now been marketing it," she responded. "We don't like file sharing – it's illegal – but we're pushing for people being allowed to download for private use."

 

This statement prompted a group of more than 150 songwriters – organised via Facebook and calling themselves UniSon – to write an open letter to Lööf, published in all major Swedish newspapers. "Our work has enabled the Swedish music phenomenon," reads the statement, referring to the fact that Sweden is one of only three countries in the world whose music export exceeds their import (the other two are the US and the UK). "But our remuneration doesn't come from concert tickets, merchandising, sponsors or lucrative advertising deals. Us songwriters make our living solely from STIM royalties generated from decreasing record sales, which have now been replaced by mere hope that streaming services such as Spotify will one day generate money – even for those who don't own shares in these companies, but fill them with content."

 

The UniSon statement explains that out of 60,000 STIM members (STIM is the Swedish equivalent of the UK's PRS for Music, the collection society for composers) only 250 earned more than £17,000 before tax in 2010. It calls Lööf's statement an attack on the human rights of the culture sector. "We demand that you and the Swedish government shall act in a way that gives all professions the same basic chance to make a living and that the government resist the opportunistic eagerness to distribute things for free at the cost of others, be it physical or intellectual property," it reads.

 

"If the government starts to question the basic democratic right of ownership, surely even people outside of our work force would be worried about what the next step would be. Do you, for example, think patented innovations and medicines should be spread without any compensation for those who created them? Who then do you, the minister of trade, suppose would pay for progress and development? The taxpayer?"

 

While I belong to the UniSon Facebook group and agree with the gist of what they're saying, I did not write this letter myself. Personally, I think there's some technical confusion and lack of understanding of basic economics in Lööf's statement (which is a bit worrying when she's in charge of the ministry of trade). Downloading for private use does not in itself need to be legalised – there are plenty of legal sites where one can download music, some of them in exchange for money, some in exchange for your email address or even given away by the artists and/or labels themselves.

 

It appears she thinks uploading is wrong but downloading is fine. Yet, when it comes to torrent technology it's one and the same. Besides, the basis for most trade is private use. It's like saying it's OK to take goods without paying as long as you don't sell them on. I often hear the argument that intellectual property is different, as nothing physical is taken away from the owner. But something does indeed disappear when thousands – or even millions – of people download music without paying: demand.

 

Lööf's comments, as well as the UniSon response, has caused a media storm in Sweden, with some politicians picking unexpected sides. Columnist and member of the Left Party (formerly Communist Party) Jonas Lundgren thinks the lack of rights afforded musicians compared with, for example, inventors and scientists is absurd. One media commentator accused some of the songwriters who signed the letter of not "making real culture" because of their music's commercial pop slant, and accused others of not being full-time songwriters.

 

It's worth noting that the UniSon letter does not say that all songwriters have the right to make a living from their craft, simply that they should have an opportunity to do so if their music is popular enough, and that legitimising illegal downloading as long as it's for personal use skews the basic rules of trade.

 

Since receiving the UniSon letter Lööf has tried to clarify that she has three opinions on the subject of illegal downloading: as part of the ruling conservative alliance she's against illegal downloading; as the leader of the Centre Party she's not; and as a private person, she says she would never download music without paying for it as she thinks it's morally wrong and believes in "doing the right thing".

 

I'd like to think that what the Swedish minister of trade was trying to do with her statement was shift the focus of anti-piracy from the users to the enablers (as in the sites and cyberlockers trading illegally in copyrighted works). But that shift took place a few years ago – the latest example being the film industry's legal victory in forcing BT to block Newzbin 2. Songwriters, however, don't have the might, money or power to take on companies such as Rapidshare, Megaupload, The Pirate Bay and Grooveshark.

 

What is interesting is that a leader of a party in the conservative alliance, who has Thatcher as a role model and whose position in the government is focused on trade, seems to view music as an ideological issue. She sees free access to all music as a human right that far outweighs the right of music-makers to determine what happens to their work or to compete in a market that offers them the chance to make a living from it. It sounds almost socialist. If it is, I can only assume that Lööf also believes musicians (and authors and film-makers and authors) should be wholly subsidised by the state.

Peace

Roger


Skrämmande dåligt skit är denna jävel Kapt...

Skrämmande dåligt skit är denna jävel Kapten röd. Va fan är det med folk? Hur fan kan man digga sånt här? Ärligt !!!!!


Kaffe och Moloken startar denna dag. Regn ...

Kaffe och Moloken startar denna dag. Regn och rusk utanför fönstret. Lön idag, detta innebär beställning som kommer skickas till Umeå.....gissa vilket band :-)


Moloken intervju 2
Denna gång kommer den ifrån Västerbottens Folkblad. Skrivit av Johanna Fredriksson.

Umeåbandet Moloken bildades 2007. Sedan dess har de gjort två Europaturnéer, spelat nästan 90 konserter och nu släpper de sitt andra album – ”Rural”.
– Det är mer doom, mer black metal och mer progressiv rock. Den är mer av Moloken, säger Kristoffer Bäckström, sångare och gitarrist.


Det är mörkt ute och Umeå ligger som täckt  i en dimslöja. En perfekt dag med Moloken
i hörlurarna. Fast deras musik passar lika bra en glittrig sommardag, menar Kristoffer Bäckström och Nicklas Bäckström och ger exempel från några livespelningar de gjort mitt på ljusa dagen.
Trots att bandet inte funnit särskilt länge så har de en imponerande uppställning av spelningar. Nära 90 stycken. De släppte debutalbum 2009, vinyl på den året efter och har under tiden arbetat med det nu pinfärska albumet ”Rural”, samt gjort en musikvideo.
– En idé med Moloken var att vi skulle spela live så mycket som möjligt. Vi brinner för livespelningar, säger Nicklas Bäckström, basist och sångare.

Tackat ja till allt

Men då har de också tackat ja till alla möjliga olika spelningar. Från en sunkig cementkällare i Hamburg till stora Sweden Rock Festival.
– Det krävs också att du ska ha otroligt förstående sambos och arbetsgivare. Och fyra personer som är beredda att satsa lika hårt, säger Nicklas.
– Vi har uppnått ett delmål och det var att vara ett riktigt, riktigt bra liveband, säger Kristoffer.
Nu är även andra albumet släppt. Vilket gör bröderna Bäckström stolta.
– Att släppa ett andra album hade jag inte ens inskrivet som ett mål, säger Kristoffer.
– De flesta banden kommer inte förbi ett album, säger han med erfarenhet av tidigare band.
– Det känns som att det är nu allt kommer att hända, säger han och menar att det här är slutet på en era och början på en annan.
De har inte planerat in någon turné ännu. De hoppas på något i februari. Tidigare har Kristoffer haft allt ansvar för bokningar. Nu hoppas de på att hitta någon annan som ska sköta det. De tänker dessutom bli mer selektiva i val av spelningar.
– Får man bra förutsättningar blir det så himla mycket bättre.

Argare och personligare

De beskriver den nya skivan som mörkare, hårdare och argare. Men samtidigt mer personlig.
– Förra skivan avtäckte dödsångest. tankar om livet. Saker som sker i samhället, säger Kristoffer.
– Den här skivan är mer personlig. Det är observationer från livet, vad det är vi är med om. Egentligen skulle jag inte vilja att texterna stod nedskrivna i konvolutet. Det är väldigt personligt, säger Nicklas.
Samtidigt är det inget de medvetet strävat emot.
– Något har ju präglat oss. När vi lyssnat på den i efterhand har man tänkt: Hur har vi mått den sista tiden egentligen, säger Nicklas.
– Mitt ärliga uttryck av musik är lite mörkare tongångar, säger Kristoffer och trycker på hur viktigt det är att vara ärlig och alltid vara den man är.
– Vi befinner oss i ett musikaliskt utanförskap. Kommer vi på ett metalställe sticker vi ut där. Med ett hardcoregäng sticker vi ut. Vi kan vara svårplacerade. Men det är inget negativt, säger Nicklas.
Men på onsdag har de definitivt en självklar plats. Då är det releasefest, som äger rum på Scharinska. Då spelar även Ghamorean. Och Fredrik Lindkvist från Totalt djävla mörker gästsjunger.

Peace

Roger


Moloken intervju
Denna intervju med bandet kommer ifrån Västerbottens kuriren :

I morgon släpps deras andra album, Rural, mörkare och mer personligt än någonsin. Funderingar kring döden är ett återkommande tema.
- Vi strävar mot att göra ett unikt uttryck, säger basisten Nicklas Bäckström.
Fakta

Det här är Moloken
Består av: Jakob Burstedt (trummor), Kristoffer Bäckström (gitarr, sång), Nicklas Bäckström (bas, gitarr), Patrik Ylmefors (gitarr).
Aktuella: Släpper sitt andra album Rural i morgon. Releasefest på Scharinska villan på onsdag. Spelar då gör Moloken liksom umebandet Ghamorean, och VK-medarbetaren Johan Paulin är dj.
Kuriosa: Albumet är inspelat av Kristoffer Bäckström i XL Studio i Holmsund, belägen i ungdomsgården, och mixat och mastrat av Sven Engdahl. Rural släpps på Kristoffers skivbolag Discouraged Records.


Moloken var från början Holmsundsbördige Kristoffer Bäckströms projekt vid sidan av andra band, men 2007 gjorde brorsan Nicklas Bäckström honom sällskap och fröet till bandet Moloken såddes. Tanken har ända sedan start varit att tillföra något nytt till den musikaliska arenan - och jobba med entusiasm för musiken.
- Jag vet inte om det är efterfabricerat eller om det alltid varit så, men vi strävar efter ett äkta uttryck, säger Kristoffer, gitarrist och sångare.
- Det finns många band med fantastiska musiker men som saknar känsla, fortsätter Nicklas, basist och också han sångare.

Lyssnar på förnyare
Inspiration och erfarenhet härrör från många musikaliska håll - allt från pop och punk via psykedelisk 70-talsrock och 90-talshardcore till dödsmetall, norsk black metal och förstås långsam, ödesdiger doom metal som Moloken ofta förknippas med. Medlemmarna själva lyssnar mycket på band som på sin tid var förnyare, och vidareutvecklar det i sin tur.
- Vi vill spela musik som saknas. Det finns något coolt med långsam musik, det blir så naket, säger Kristoffer Bäckström och nämner My Dying Bride, Katatonia och Opeth som exempel.

Stor utveckling
Med åren har Moloken tagit till sig trummisen Jakob Burstedt och gitarristen Johan Öman, som i sin tur ersatts av Patrik Ylmefors. Efter en ep och 2009 års debutalbum Our astral circle släpps andra fullängdaren Rural i morgon. Och det är ett ordentligt utvecklat band som hörs på skivan. Självförtroendet är större, tryggheten i varandra bättre och den kreativa processen, där alla medlemmar är aktiva i text- och musikskrivandet, har bidragit till en genomarbetad helhet. Bättre musik helt enkelt.

De suggestiva och dystra tongångarna under en mörk himmel är fortfarande desamma, men Rural är avsevärt mycket tyngre och dystrare än föregångarna.
- När vi lyssnade på materialet tänkte vi "hur har vi mått den senaste tiden egentligen", berättar Nicklas Bäckström.

Djupt personligt
Några bandmedlemmar har gått igenom tuffa perioder i samband med inspelningen, vilket avspeglas i musiken, och Rural är djupt personlig på alla plan. Texterna handlar om samtiden, livet och döden, och på 16 minuter långa Ulv har Kristoffer skrivit om en släkting som tog livet av sig.
- Det handlar inte om mig, men det är den mest personliga texten jag skrivit, säger han.

Samtalen i turnébussen om livet och döden är många, och just funderingar kring döden är något bröderna Bäckström återkommer till.
- Både jag och min bror har en sådan otrolig dödsångest, just när man inte är troende händer det inget efteråt. Det är så otroligt jobbigt, jag kan ibland inte sova. Inte att jag är rädd att dö i sömnen, men att man tänker på det, säger Nicklas.

Album i sin helhet
Liveupplevelsen är viktig för Moloken, som ett sätt att utleva alla känslor som albumet laddats med. När skivan firas på onsdag framförs den i sin helhet.
- Låtarna betyder så mycket att man vill göra dem rättvisa live, säger Nicklas Bäckström.


Detta är kopierat ifrån VK och det är skrivet av Evelina Burström

Peace
Roger

Faaan va Brutal truth - End time är bra !!...

Faaan va Brutal truth - End time är bra !!! Diggar den nu och försöker hålla mig vaken. Helt slut. 2 av Monolake's skivor är hittade, nu har jag bara The black dog kvar.......kommer ha ett gäng ex av Molokens "Rural" hemma i Göteborg inom kort. 120kr + ev frakt kostar dom. Maila mig på : gangstaboogie213@hotmail.com om ni vill köpa världens bästa bands nya skiva.....


Monolake och kaffe i mängder. Trött som fa...

Monolake och kaffe i mängder. Trött som fan. Sov så jävla dåligt inatt.....inge kul. Idag blir det att kolla upp just Monolake skivor + The black dog senaste. Regn bjuds vi på i världens bästa stad. Me like.....zzzzzzzzzzzz


Kalle Malmstedt


Kalle Malmstedt på Göteborgs posten kan musik, det är jävligt klart !!!Du regerar Kalle.....

Peace

Rogga

Jag skyller på Gaffe.se's Fredrik Franzen ...

Jag skyller på Gaffa.se och deras Fredrik Franzen och hans underbara recensioner att jag e helt techno/electronica besatt nu. Hans tips och den underbara musiken får mig att må super nu. Monolake, The black dog, Lucy och Xhin blir det att inhandla plattor med. Tack Fredrik....


Piss bandet Kent spelar in sitt nya album ...

Piss bandet Kent spelar in sitt nya album i Frankrike. Nu kan Anders Nunstedt och alla andra andas ut. Ett nytt album som inte utmanar er, ett nytt album av hjärndöda texter, ett nytt album av musik som gjorts 1000 ggr innan, ett nytt album av Jocke bergs gnäll, ett nytt album med världens sämsta band. Hur många tror att Anders nunstedt har hälsat på i Frankrike? Hur många tror att plattan får bästa betyg av Nunstedt? Hur många tror att Anders Nunstedt sugit kuk på medlemmarna i sitt favoritband? Jag svarar JA på alla frågorna......


Morbid Angel släpper "illud divinum insanu...

Morbid Angel släpper "illud divinum insanus - The remixes" den 24 februari. En dubbelcd av remixer. Är du som jag och älskar remixer så är detta ett givet köp. Sweet som fan :-)


Heresy - The john peel sessions och kaffe....

Heresy - The john peel sessions och kaffe. Whiskeyn hjälpte lite mot förkylningen men e inte bra än. Blir att kolla lite skivor idag och läsa ut Ac/Dc boken. Peace


Typ vaken, eller jag vet ej. Trött som fan...

Typ vaken, eller jag vet ej. Trött som fan och Nina Simone spelas lätt i bakgrunden. Vill ha kaffe, kan ingen fixa det till mig ?


Nattens musik blir Miles davis - A tribute...

Nattens musik blir Miles davis - A tribute to Jack johnson, Thin lizzy - Jailbreak, Deep purple - Fireball, AC/DC - Powerage, Frank Zappa - One size fits all, Nine inch nails - The downward spiral och Beatles - The white album. Godnatt och hoppas man mår bättre imorgon. Peace


Rock n' roll !!!!!!!

img00531-2011112 (MMS)

Rock n' roll !!!!!!!


Vill ni veta vilka medlemmarna i Ghost är?...

Vill ni veta vilka medlemmarna i Ghost är? Säger jag ej hehe.....men bra är det, dock inte så bra som Carlings rockers säger att det är.....hype suger..


Kaffe och Rolling stones...trött som en ör...

Kaffe och Rolling stones...trött som en örn med en förkylning som hade krossat vilken jätte som helst. Blir att kurera sig idag och kommer att vila så mycket jag kan. Inge vidare med Roger idag......:-(


Läser om denna suveräna bok. AC/DC funkar ...

img00529-2011112 (MMS)

Läser om denna suveräna bok. AC/DC funkar alltid. Nu lite te och frukt. Bota förkylningen är nr. 1 på listan.


Stress stress stress.....julklappar o vard...

Stress stress stress.....julklappar o vardagen. Tänk om alla kunde önska sig musik. Cds, böcker, dvd osv...va roligt och inte stressande kunde va då. Min musik önskelista e skickad till tomten. Och jag har vart jävligt snäll med.....


AC/DC dag. Totalt genomförkyld, mår skit.....

img00528-2011112 (MMS)

AC/DC dag. Totalt genomförkyld, mår skit.....men kaffe och sömn fixar la det. Peace så länge....


Nattens musik. Kommer drömma om allt som ä...

img00527-2011112 (MMS)

Nattens musik. Kommer drömma om allt som är vackert. Skog, höst, vatten, kyla, Norrland, öl........blir en bra natt. Godnatt..


Moloken suget tog över. En kall pilsner oc...

Moloken suget tog över. En kall pilsner och går igenom allt med bandet jag hinner innan Walking dead vid 22:00. Imorgon är det 1 dag närmare 1 December. Vad händer då?? Det säger jag ej.......gissa?


En dag utan musik....ja tro det eller ej. ...

En dag utan musik....ja tro det eller ej. Abstinensen är total och jag tvekar på att jag klarar tills det är sängdags. Men jag ska försöka......


R.I.P Lars"Lasse" Brandeby.....:-(

R.I.P Lars"Lasse" Brandeby.....:-(


In flames i Scandinavium, Göteborg. Foto a...

img_6367 (MMS)

In flames i Scandinavium, Göteborg. Foto av Alexander olsson.


In flames direkt ifrån Scandinavium,Götebo...

img_5205 (MMS)

In flames direkt ifrån Scandinavium,Göteborg. Foto av Alexander olsson


Ghost live direkt ifrån Scandinavium,Göteb...

img_8315 (MMS)

Ghost live direkt ifrån Scandinavium,Göteborg. Foto av Alexander olsson.


Direkt bild ifrån Scandinavium,Göteborg. G...

img_6234 (MMS)

Direkt bild ifrån Scandinavium,Göteborg. Ghost levererar.......bild tagen av Alexander olsson.


Mailsvar


Fått 4 mail som frågar om jag är med i Moloken eller vad dealen där är.

Jag är INTE med i Moloken, alla som har läst mina inlägg om bandet vet att medlemmarna är :

Jakob Burstedt
Patrik Ylmefors
Kristoffer Bäckström
Nicklas Bäckström

Dealen med Moloken är enkel, dom är världens bästa band och jag älskar dom.
Jag gör precis vad som helst för att hjälpa dom sprida info, musik och annat.....

Jag skriver om dom och sprider deras namn överallt helt probono, jag får inte betalt av bandet.

Jag är bara deras största fan och jag vill att ALLA ska uppleva deras musik.
Där har ni min länk till bandet......

Via denna länk kan ni beställa nya albumet "Rural"

Hemsida

Här kan ni lyssna på albumet

Så där.....BESTÄLL NU !!!!

rOGERT

Haft e.m off ifrån Moloken. Diggat All pig...

Haft e.m off ifrån Moloken. Diggat All pigs must die plattan istället. Jävlar va arga dom gubbarna är !! Som att ha en arg spottande Kobra i händerna. Ska ni lyssna på "God is war" så rekomenderas skyddshjälm och haklapp då det e så sweet att dreglet rinner.......peace


Clutch kommer till Bengans skivbutik den 2...

Clutch kommer till Bengans skivbutik den 27 November för en spelning och signering. Kom dit o häng lite. Kl 15:00 - 18:00. Missa ej detta.......


En av bilderna ifrån Ingested's booklet. D...

img00524-2011111 (MMS)

En av bilderna ifrån Ingested's booklet. Då fattar ni kanske att detta är hur brutalt som helst...på alla plan hehe.....


Cradle of filth är INTE black metal !!! Ba...

Cradle of filth är INTE black metal !!! Bara så ni fattar. Inga mer mail om att jag ska skriva om detta pop emo band ok. Gillar det inte och vill ni veta hur black metal låter så leta fram Darkthrone - A blaze in the northern sky. Det är black metal !!!


Black Sabbath till Sverige


Biljetterna släpps Tordagen den 24 November kl 09:00

Se till att hänga jävel på telefonen då detta kommer sälja slut direkt.

Malmö och Stockholm får besök av dom återförenade giganterna........varför man inte väljer Göteborg då Malmö suger vet jag ej men Stockholm får det bli för min del.

Missar man detta?? NEJ !!!!!!!!

Rooejhhhhearogge

Bloody Panda


Här hittar ni en länk till Bloody Panda´s nya remix album Summon : Invocation

Deras platta "Summon" som kom 2009 va helt fantastisk.

Den är gratis att ladda ner men dom tar gärna emot donation, kom ihåg att musik är inte gratis att göra och att man kan ge vad man vill. Jag skickade in 50kr, bra pris för en platta tycker jag........
Skit i chipspåsen och skicka in 20kr bara. Bättre än inget, stöd musiklivet och hjälp inte till att döda musiken.

Peace

Rogga

Kaffe och Lucy, Trap them, All pigs must d...

Kaffe och Lucy, Trap them, All pigs must die och Ingested innan Moloken och Fredagens sysslor tar vid. Ska se om man kan få tag i Xhin's platta "Sword" idag. Den behövs i höstrusket. Peace


Ingested - surpassing the boundaries of hu...

img00523-2011111 (MMS)

Ingested - surpassing the boundaries of human suffering ifrån 2009 är ibland det brutalaste jag någonsin hört. Omänskligt brutalt och med texter som får Cannibal corpse att se ut som Britney spears. Herre jävel vilka texter...inga regler gäller här inte. Bandet kommer ifrån England, Manchester för att va exakt. Deras senaste platta kom i år och den väntar på mig hos Mackan på Mediamarkt, Bäckebol. Ingested är verkligen svinbra. Brutalt som bara fan men svinbra. Gillar ni när man får näsan inslagen så är Ingested något för er. Andra bör hålla sig borta. Godnatt.


Troligtvis den bästa elektroniska plattan ...

img00522-2011111 (MMS)

Troligtvis den bästa elektroniska plattan någonsin. Lucy är i en klass för sig. Så jävla bra !! Techno, house, witch house....kalla det va ni vill men det e superbra....


Moloken - Rural


Så har den äntligen kommit, plattan jag väntat på som ett barn väntar på jultomten. Moloken´s "Rural"
Så hur ska jag recensera denna nu då, hur recenserar man något man tycker är perfektion? Musik som griper så hårt tag i en att man inte vet vart man ska ta vägen. Musik som talar till en, musik som är gjord för mig.....

Jag vet inte....jag kan bara skriva vad jag tycker om den och sen får ni alla andra bilda era egna uppfattningar om skivan.
Musiken som Moloken levererar på Rural är än en gång totalt dränkt i mörker, tyngd och skog.
Mossa som krälar över stenar, kvistar som sticker en, dimma som kväver en sakta och en stor jävla urskog som tar en vilse direkt och som gör att man vill ut men ändå så vill man stanna kvar. Man känner skräck och ren njutning på samma gång. Än en gång är basen dominerande i ljudbilden på ett perfekt sätt. Trummorna och basen jobbar ihop till en galet tung ljudbild och sen kommer gitarrerna som sliter strupen ur en......så jävla bra...
Jag kommer tjata en massa om basen men det beror på att basen är en jävligt stor del i Molokens musik.

På Rural finns Our astral circle representerad men där finns en massa överraskningar och plattan är kallare, tyngre och betydligt mörkare än 2009 års föregångare. Komplexare låtar och man hör att bandet har växt en massa sen OAC.

Så vad sägs? Ska vi gå igenom låtarna?

THE TITAN ABOVE US

Ni har väl sett videon till denna? HÄR har ni den annars. The titan above us börjar med ett lugn som byggs upp sakta med att basen som plockar mer o mer. Det är otroligt vackert.
Trasig sång fyller upp allting och låten förvandlas till ett frustande odjur. En svinbra stark öppning på skivan. Rysningarna infann sig direkt när jag lyssnade på låten. 5:56 börjar en gitarrslinga som gör att låten lyfter ännu ett snäpp......fantastisk.

WALTZ OF DESPAIR

Denna låt tror jag bandet spelade på Sticky fingers här i Göteborg när dom va här 2010. Har hört den någon gång innan vet jag. När jag lyssnade på WOD igår(flera gånger) så fick jag känslan av att stå mitt i en storm. Piskande vindar och regn som piskar en ännu mer.
Låten är fylld med kaos och frustration, den är tung och komplex och hur brutal som helst.
2:54 sänker sig ett lugn och ett mörker över låten, basen här av Nicklas är hur fantastisk som helst.
3:38 kommer det vackraste partiet på hela skivan, finns inga ord för detta parti, ni måste höra det......

CASUS

Plattans stora överraskning för mig, en glad låt??? Nej kanske inte glad men en andningspaus i det mörka. En tung instrumental låt med en gitarr som gör den lättare än alla dom andra låtarna på plattan. Än en gång är basen hur bra som helst.
En frisk fläkt i det Molokna landskapet. Bevisar det jag alltid säger, att man inte vet vart man har bandet någongång. Moloken är inte rädda för nya vägar och jag skulle vilja säga att dom är allra bäst när dom tar just nya vägar.

BLANK POINT

Bland dom tyngsta låtarna på skivan tror jag och här levereras den mest skrämmande sången. Paranoid/besatt och helt galen låter Kristoffer(tror jag det är hehe)här...
Får bilder av en galen gammal gubbe mitt ute i skogen, ansiktet skitigt av blod och jord och han skriker ut sina tankar och bilder.
Låten krälar som ett svart monster över mossa och omkull välta träd. Sväljer allt i sin väg.
Här finns även bevis att lite gör mycket. 2:47 kommer 1 sekunds mästerligt break som enligt mig bygger upp låten till nya nivåer direkt. Mästerligt som bara fan !

ULV

Denna jävla best till låt, Ulv är den tyngsta låten på skivan utan tvekan. Börjar med ett gitarr riff som ångar på som ett tåg byggt av död och mörker, sen trummorna som bygger sakta sakta upp....och...1:04 tror man allt ska gunga igång men ett trum fill tar en in i det krälande mörkret igen. Aldrig hört Moloken så här tunga, svarta och brutala. Låten låter en inte andas en enda gång. Fantastiskt bra.
3:13 kommer ett Black/death metal rens utan dess like....kaos, kyla och ren ondska fyller huvudet och som sagt, detta är lite överraskade då jag aldrig hört bandet så här brutala.
Låten är otäck och den svänger och vrider sig som en arg skadad orm, man vet aldrig vad som gömmer sig bakom nästa hörn. En fantastisk resa.
16:22 minuter perfektion senare sitter man rädd och fylld av glädje, tack för det Moloken.

THIN LINE

En urbra inledning tar en in i Thin line. Än en gång så krälar mörkret över en. Gitarrerna och basen och trummorna utmanar varandra på ett perfekt sätt här. Tyngsta basljudet på skivan får vi stifta gemenskap med vid 3:23 in i låten, tror fan det är tyngsta basljudet jag någonsin hört.
En svintung låt som är hotfylld och drömmande på samma gång. Flummigt kanske men det e sant.
Efter 8.12 är låten slut efter ett parti där gitarren låter som varnings signaler ifrån den djupaste avgrund.
Magnefikt !!!

ÅLAND

0.20-0:23 får jag Iron maiden vibbar men sen tar Moloken över. Här finns små överraskande moment men tycker man känner Molokens anda över det hela. Låten är drömmande och vacker.....man har tagit sig igenom mörkret och skogen och man befinner sig på vackra Åland. Man känner sig kramad av låten och en känsla av frihet sköljer över mig. Ekot på basen är perfekt. Det pulserar igenom märg och ben.
2:57 kommer dock dom svarta molnen in igen, bara för att visa att dom finns där ute. Regn faller......allt blir makalöst vackert.....

Där har ni mina tankar om Rural......än en gång har Moloken levt upp till mina förväntningar och mer därtill.
Moloken är världens bästa band, det finns inget som liknar dom där ute.
Dom ger mig så mycket och jag avgudar bandet för det.

Va nervös dagen innan skivan kom för att jag visste inte om samma känsla skulle infinna sig som när jag lyssnade på Our astral circle.....det gjorde den inte.
Det va en bättre känsla, en fantastisk känsla.....

Tack igen grabbar, ni är bäst !!!!!

Roger

Med tunga ord jag kan berätta att Jonas R ...

Med tunga ord jag kan berätta att Jonas R Christiansen hittades död i sin lägenhet imorse. Slavia sångaren hade drabbats av tarmcancer och stödkonserten som ska hållas imorgon blir nu en minnes konsert. Folk ifrån Darkthrone, Satyricon bla kommer va där. R.I.P Jonas....


Blir större recension av Molokens nya skiv...

Blir större recension av Molokens nya skiva än va jag planerade. Får se om det läggs upp idag eller imorgon. Peace


Morgon....denna dag handlar självklart om ...

img00521-2011111 (MMS)

Morgon....denna dag handlar självklart om Moloken. Ska vrida och vända på plattan, jobba och lyssna. Skriva och njuta. Njuta som fan....recension kommer senare idag. Peace


Trap them - Darker handcraft ramlade in id...

img00520-2011111 (MMS)

Trap them - Darker handcraft ramlade in idag med. Även den producerad av Kurt Ballou. Svinbra skit. Köp !!!


All pigs must die - God is war kom idag me...

img00519-2011111 (MMS)

All pigs must die - God is war kom idag med. Denna käftsmäll som jag diggat via nätet ett tag finns äntligen i samlingen. Älskar detta röj....producerat av Kurt ballou ifrån Converge...


Lyssning nr ......vet ej men har gått igen...

img00518-2011111 (MMS)

Lyssning nr ......vet ej men har gått igenom "Rural" många gånger nu. Sweeeet !!!


Rural uppslagen. Ett 6 sidigt omslag.

img00513-2011111 (MMS)

Rural uppslagen. Ett 6 sidigt omslag.


Rural's baksida. Fantastiskt omslag......

img00512-2011111 (MMS)

Rural's baksida. Fantastiskt omslag......


Den är här.....den e här !!!!! Årets platt...

img00509-2011111 (MMS)

Den är här.....den e här !!!!! Årets platta. Jag försvinner ett tag nu. Bye.....


Fattar inte varför alla tjatar om Angela G...

Fattar inte varför alla tjatar om Angela Gossow i Arch enemy när det handlar om tjejer och growling och hård sång. Hon e duktig utan tvekan men hon låter som en skolflicka jämfört med Som pluismers i Cerebral bore. Denna tjej är omänsklig och hur bra som helst. Sök på Cerebral bore på Youtube så får ni se. En annan tjej som aldrig nämns är Fuck the facts sångerska Mel Mongeon. Brutal sångerska som är dubbelt bättre än Angela gossow. Nu ska ni inte läsa detta som en klagan på Angela, hon gör en perfekt insatts i Arch enemys melodiösa popmetal och hon e duktig men vill öka fokusen på andra brutala sångerskor där ute. Kolla in dessa 2 tjejer och skriv va ni tycker. Nu mera kaffe........


Väntar med kaffe och Moloken - we all face...

img00508-2011111 (MMS)

Väntar med kaffe och Moloken - we all face the dark alone......väntar....its killing me...


Kobra 21:30 på Svt2. Handlar om growl och ...

Kobra 21:30 på Svt2. Handlar om growl och rösttrender. Missa ej.....


Den här vill jag ha !!!!! En bra julklapp ...

img00507-2011111 (MMS)

Den här vill jag ha !!!!! En bra julklapp till mig.......


Nu börjar jag bli nervös för att Molokens ...

Nu börjar jag bli nervös för att Molokens platta är på väg till mig. Nervös hur den kommer upplevas, kännas. Aldrig haft sådana förväntningar på en platta innan men å andra sidan har inget band huggt tag i mig som Moloken har gjort. Rural kommer utan tvekan att skapa känslor utan dess like när jag har den i handen. Hörlurar och ensamhet kommer krävas imorgon(förhoppningsvis) när jag ska lyssna igenom den. En nervös natt kommer jag nog ha......barnslig? Nej.....musikälskare? Ja......utan dess like...


Allt handlar om väntan nu.....väntan på Mo...

Allt handlar om väntan nu.....väntan på Molokens nya platta. Har den imorgon, förhoppningsvis :-)


Kaffe och Severe Torture denna frostiga mo...

Kaffe och Severe Torture denna frostiga morgon i Göteborg. Bra start tycker jag. Hockey ikväll och mitt nya liv startar idag hehe.......få se om det funkar. Torsdag verkar det ramla in lite nya skivor och om allt funkar så kommer Moloken - Rural imorgon. Ha en bra Tisdag......


Ett av dom allra bästa deathmetal banden s...

Ett av dom allra bästa deathmetal banden som finns : Dying Fetus är i studion för att spela in sin nya platta. Allt detta enligt ett inlägg dom gjort på sin Facebook sida. Dying fetus släppte sin senaste platta "Descend into depravity" 2009. 2011 kom en ep "History repeats itself" med coverlåtar av bla Napalm death och Cannibal corpse. Tack för detta säger jag. Good news :-)


Till Jonas


  Här är ett brev skrivit av Jonas R Christiansen pappa :


 Hei! Jeg vil begynne med å få takke alle dere kjente og ukjente for den støtte dere har gitt Jonas i form av penger til Humlegården i Danmark og mange varme hilsener på nett. Det varmer langt inn i sjelen , jeg har ikke ord som er gode nok til å fortelle hvor takknemlig jer er.

Å få en slik j…… diagnose med så dårlig prognose som Jonas har fått i en så ung alder er ...ikke rettferdig. Han er ikke engang halvveis i livet, og så skal han plages med denne sykdom. Men så lenge hjertet slår er der tro og ikke minst håp på at noe kan gjøres for om ikke å helbrede så i det minste forsøke å få ett verdig liv. Håpet og troen skal vi ikke ta fra ham. Jeg og hans stedmor Edel har støttet Jonas fra jeg hentet på Østlandet og tok ham med til Bergen. Vi har hatt mye å kjempe med, vi har skjentes, det har vært latter og gråt, men vi har alltid vært glade i hverandre. Vi skal fortsette å støtte Jonas og være der for ham.Jonas fikk som dere vett diagnosen for ca 3 måneder siden, ble lagt inn på sykehus og fikk ”dommen” kreft som ikke kunne helbredes. En fryktelig beskjed å få, selvfølgelig raste hele verden sammen rundt oss, hva er det som skjer, skal vi bare godta det eller skal vi gjøre noe med det? Å gjøre noe med det var noe dere gjorde, dere satte i gang en penge innsamling til Jonas som skulle gå til ett opphold på Humlegården, som har ett alternativt behandlingsopplegg i forhold til kreft. Vi ble rådet av kreftlegen på Haugeland syke hus til å gjennomgå en cellegift kur som skulle gå over 8 uker, denne kuren gjennomførte Jonas, dessverre hadde kuren ingen effekt på sykdommen, tvert imot vokste kreften.Sammen med administratorene av innsamlingen til Jonas, ble vi enige om å ta til Humlegården 1 uke, det vil si at Jonas og jeg pappa skulle reise. Vi skulle reise den 2 nov, vi viste ikke hva som ventede oss, Jonas hadde store smerter kvelden før, så vi ble enige om å utsette reisen til den 3 nov. Det vi kom til var og er ett vakkert og idyllisk sted, rett ved Øresund, vi ble møt av mennesker som tok godt imot oss viste oss rundt og informerte oss. Jonas og jeg kom umiddelbart kalt inn til samtale med den ansvarlige lege som også er ham som driver Humlegården, allerede samme dagen ble det satt i gang en form for behandling. Dagen etter ble det tatt ulike prøver og ut ifra resultatene ble det satt i gang ett mer spesifikt behandlingsopplegg. Ut over behandlingene ble det lagt vekt på kosthold morsjon og fellesskap, kosten var kjempe bra og vi kunne bestille hva vi ønsket uten om menu, supert. Personalet som jobbet der var hyggelige og imøtekommende. Det ble daglige behandlinger tilpasset Jonas. Dessverre hadde Jonas store smerter under oppholdet, så det var noen gode og noen dårlige dager, men sett under ett er det verdt å gjennomføre en hel behandlingsperiode. Nå kjenner de Jonas og kan bare sett i gang neste gang han reiser der ned. Vi reiste hjem den 10 nov. Jonas synes at oppholdet var positivt, men han kunne ha hatt ett større utbytte av oppholdet hvis han ikke hadde hatt smerter.Status per i dag er at Jonas har vært på kreftavdelingen på Haugeland sykehus og har hatt samtale med lege, sammen ble de enige om å sette i gang med strålebehandling for å ”eventuelt” kunne lindre smertene. Strålebehandlingen starter opp i morgen og varer ut denne og neste uke. Har det positiv effekt er Jonas klar til å reise til Humlegården.Dette er skrevet av en pappa som er glad i sin sønn og stolt av ham. Håper han får leve lenge.

Til Jonas Facebook sida


Här finns mer information tagen ifrån Facebook gruppen Til Jonas :

We made this group for our good friend Jonas R Christiansen, who has been diagnosed with colon cancer, that unfortunately has spread to other parts of his body.

Jonas will be 32 years old the 4th of December 2011.
Unfortunately, Jonas got very discouraging news regarding his prognosis and has been given a maximum of two years left to live. Treatment options are very limited. On the first of September Jonas will start the first of several chemotherapy treatments.

In Denmark there is an alternative treatment for cancer, which aims to build up the immune system. This will in turn make the body stronger and more able to respond to conservative treatment of cancer (chemotherapy, radiotherapy and surgery). This treatment costs about 90 000 NOK (plus travel expenses).
By starting this group, we hope to raise enough money for Jonas to get additional treatment in addition to the treatment he has received at Haukeland University Hospital in Bergen.

We would like to point out that Jonas is not the initiator of this group, but that we and hopefully many others will help Jonas in his fight.


Please spread this message to your friends!

For those who want to contribute from another country than Norway:

Bank: Nordea Bank Norge ASA
SWIFT: NDEANOKK
IBAN: NO0465801642424

To contribute via Paypal use this adress: tiljonas@live.no

Klart alla som kan ska hjälpa till, hemsk jävla sjukdom det där och jag lider med dig Jonas.

Rogga

Ni har väl denna?? Annars så fattar jag ej...

img00506-2011111 (MMS)

Ni har väl denna?? Annars så fattar jag ej varför ni läser vidare, gå in genast på MOLOKEN.NET och beställ. Tjatar om detta band hela tiden men om man kan musik och man vill utmanas av sin musik så blir det inte bättre än detta. Gå in på deras hemsida nu direkt!!!!!!


Beställ årets platta här !!!


HÄR är en länk där ni kan beställa Moloken - RuralÅrets platta släpps 25 November men ni kan förbeställa den via länken.

7 låtar och 52 min av det bästa som finns där ute. Handmålat omslag........

Bara köp och njut av konst/musik på högsta kreativa nivå.....självklart kommer det ifrån Norrland.

Här är länken igen, BESTÄLL !!!!!

Molokens hemsida

Peace

Rog

Jobbig jävla väntan nu. Molokens nya platt...

Jobbig jävla väntan nu. Molokens nya platta "Rural" kan dyka upp vilken dag som helst nu. Den släpps den 25 november men jag kan nog få den innan. Riktigt jobbigt är detta. Väntar ju på årets platta !! Hur jag vet det? Lyssna på Moloken så vet ni det med. Bandet spelade i Finland i helgen. Inte hört ngt hur det gick men ska leta recensioner senare. Nu mera kaffe och Radiohead. Peace


Kaffe och denna underbara skiva startar de...

radiohead_in_rai (MMS)

Kaffe och denna underbara skiva startar denna måndag. Trött som en örn. Hoppas på en bra dag. Ingested och Lucy ska komma denna veckan. Kanske kommer även Moloken!!!!!!!!!!!!


Minst lika bra som The king of limbs. Radi...

img00505-2011111 (MMS)

Minst lika bra som The king of limbs. Radiohead's remix album på skivan ger mig rysningar. Radiohead kan fan inte göra ngt dåligt. Vilket band !!


Bakis och seg som fan. Diggar Carnal disfi...

Bakis och seg som fan. Diggar Carnal disfigurement.....och tycker synd om mig själv ;-)


Radiohead inatt i lurarna. Trött som fan. ...

img00504-2011111 (MMS)

Radiohead inatt i lurarna. Trött som fan. Godnatt. Bra dag, Sabbath återförenas :-)


Till Jonas


En stödkonsert för Jonas R christiansen kommer att hållas. Slavia sångaren har drabbats av tarm cancer och norska eliten inom musik genomför denna konsert för att få in pengar och för att öka fokusen på denna hemska cancerform.

Folk ifrån Darkthrone, Satyricon, Slavia, Hellheim, Gravdal och Taake bla kommer att va där.

Här kan ni läsa mer om detta

Facebook


Stöd detta!!!!

Peace

Roger

Nu är det officiellt. Black sabbath återfö...

Nu är det officiellt. Black sabbath återförenas i original uppsättningen. Ozzy, Tony, Geezer och Bill. Första plattan på 33 år kommer att produceras av Rick rubin och Sabbath kommer att genomföra en världsturne. Detta missar jag aldrig. Skål !!!!!


Radiohead släpper live dvd. Studiospelning...

Radiohead släpper live dvd. Studiospelningen ifrån BBC programmet "From the basement" där bandet genomförde senaste plattan "The king of limbs" i sin helhet släpps på dvd/Blueray. Dvdn kommer innehålla dom 2 outgivna låtarna : The daily mail och Staircase samt singeln Supercollider. Med Dvdn följer en 32 sidor inbunden bok. Kan beställas på deras hemsida : RADIOHEAD.COM för leverans innan jul. Kommer ej till butik förrän i slutet av Januari.......givet köp !


Måste leta fram mina vinyl skivor och sälj...

Måste leta fram mina vinyl skivor och sälja av dom. Kan bli en bra slant.......en jävligt bra slant. Ngt att fixa med nästa vecka.


Ny tatuerad(målad) av dottern. Hon undrade...

Ny tatuerad(målad) av dottern. Hon undrade va det va för gubbe som sjöng(tom waits) för hon gillade det sa hon. Dom har bra musiksmak mina kids. Dottern Tom waits och sonen gillar Death metal. Att dom varvar det med Bamse och Eric saade får man ta.......


Kaffe och kungen Mr. Waits startar igång d...

img00499-2011111 (MMS)

Kaffe och kungen Mr. Waits startar igång denna Fredag. Städning + fixning har jag att fixa med idag. Solen lyser och det är höstigt värre ute. Me love it. Hade vart sweet att få Lucy plattan idag men inte ens Mackan kan trolla så mycket. Peace


Damn va länge man sov idag. Kaffe och nådd...

Damn va länge man sov idag. Kaffe och nåddes av nyheten att Rihanna samplar "Wherever I may roam" med Metallica. Nya hugg i ryggen på era fans dudes men ni behöver väl cash nu när skitplattan med Lou reed säljer dåligt. Vad hände med självrespekten och vart tog era huvud vägen??? Skamlöst.....


Alice cooper - Pretties for you och Frank ...

Alice cooper - Pretties for you och Frank zappa - One size fits all i lurarna inatt. Vad e kopplingen mellan dessa 2 giganter? Jag vet, vet du? Godnatt......


Denna helg är världens bästa band i Finlan...

Denna helg är världens bästa band i Finland för 2 st spelningar. All info finns på http://www.moloken.net eller deras facebook sida. Missa ej detta.


2st elektroniska tips


Kan inte mycket om dessa 2 tips men det har spelats som fan här hemma sen jag fick tipsen.

Vi börjar med Xhin, en snubbe ifrån Singapore tror jag. Hans debut platta "Sword" är så mörk, så bra.Hittar inga länkar på youtube för det e massa remixer osv men sök på XHIN - SWORD på Spotify så finns plattan där. Verkligen en resa jag rekommenderar.

Nu över till Lucy eller Luca Mortellaro som han heter, kommer ifrån Italien och där slutar nog va jag vet om han med hehe. Som sagt får tips skickade och i detta fall så vart det svinbra.

Plattan "Wordplay for working bees" finns även den på Spotify, LUCY - WORDPLAY FOR WORKING BEES, sök på det.

Här är det snäppet svårare om man ska va ärlig, låter skadat och ibland är det rena ljudlandskap för trasig höga själar.......men det är bra och fruktansvärt vackert.

Sök på Spotify och njut.

Själv har jag fullt upp.......städa och leta efter skivor hehe...

Peace
Roger

24 November hyllas A tribe called quest på...

24 November hyllas A tribe called quest på Hornstull strand i Stockholm. Michael rapaports dokumentär "Beats,rhymes & life : The history of A tribe called quest kommer att visas och Phife dawg kommer även uppträda. A tribe called quest bildades 1995 och släppte 5 album. Bor ni i Stockholm så får ni INTE missa detta......


Doom kungarna Saint vitus har signat med S...

Doom kungarna Saint vitus har signat med Season of mist. Deras första platta sen 1995 blev precis klar och bandet är klara för Hellfest i Frankrike och Tuska open air i Finland, båda i Juni 2012.


Dricker kaffe och läser att Job for a cowb...

Dricker kaffe och läser att Job for a cowboy är klara med sin nya platta. Mixning och mastering återstår för den än så länge namnlösa plattan. Detta blir uppföljaren till "Ruination" som kom 2009. Bandet släppte "Gloom" i somras. En ep som kom i Juni 2011. Bring it, jag gillar Job for a cowboy......nu mera kaffe. Trött


What would Cliff say ???Hahahaha kolla detta

Laughed my fuckin ass off !!!!

Roger

Nya älsklingar

Ifrån Manchester i England kommer mina nya älsklingar : Ingested

Svinhård teknisk death metal med en liten, LITEN touch av Deathcore.......det är tungt som fan och fruktansvärt brutalt.
Länge sen jag blev så här exalterad över ett death metal band men detta är verkligen urjävla bra.

Ingested - Skinned and fucked

Kan inte mycket dom dessa killar men att dom har blåst bort mitt huvud är klart, brutalt och svängigt utan att tappa någon som helst attityd.

Dom har släppt 2 skivor vad jag kan se och båda är beställda.Surpassing the boundaries of human suffering 2009The surreption 2011

Deras 2 skivor finns på Spotify.

Myspace

Facebook

BRA SKIT, KÖÖÖP !!!!!

pEACE
rOGGA

Metallicas skit projekt med Lou reed sålde...

Metallicas skit projekt med Lou reed sålde bara 13 000 ex den första veckan efter släppet. Death magnetic sålde 490 000 på 3 dagar och deras bespottade St.Anger platta sålde 418 000 den första veckan. Dessa siffror är ifrån USA. Bra att folk inser vilket skit det är. Lägg ner nu Metallica. All eran respekt och heder är borta......


R.I.P Heavy D........tack för allt.

R.I.P Heavy D........tack för allt.


Kaffe och Fuck the facts. Drar ut på det s...

Kaffe och Fuck the facts. Drar ut på det som ska göras......usch. Vill inte.


Ingested.......fuck va bra !!!!!!!!!!!!

Ingested.......fuck va bra !!!!!!!!!!!!


Nu : Kobra på Svt2........sweet.

Nu : Kobra på Svt2........sweet.


Käftsmäll x 2


Jag väntar på dessa Hardcore/metal pärlor, dessa kängsparkande as till skivor.......haft dom på digitala promos länge men måste ha dom på cd, dom är för bra för att inte köpas.....
All pigs must die - God is war

All pigs must die - God is war
Trap them - Darker handcraft

Trap them - Damage prose

Bara att digga högt som faaaan.......

RoggggggggggggggGGGGGA

Frågor?


Vad är det folk letar i sin musik, ngt att bara lyssna på? Något att sjunga med i? Något man kan jobba med, analysera? Bara rent nöje?

Lyssnar en radiolyssnare bara på kommersiellt skit eller kan dom uppskatta riktig musik? Kan någon som bara gillar Takida uppskatta Hardcore?
Kan en deathmetal snubbe digga Britney spears vid sidan om? Vad är det som gör att man gillar en viss musiksmak?

Finns massa frågor och svaret är naturligtsvis olika vem man frågar men visst fan är det intressant?

Varför frågar jag detta då? Jo för jag undrar ibland varför jag mest gillar brutal musik. Varför jag får panik(ja, det är sant, fråga min fru) av radiomusik ?(riks fm, Nrj, Mix megapol, Bandit, Rockklassiker)

Varför jag gillar musik som många kallar olyssningsbar och med detta menar jag inte bara brutal death metal utan abstrakt konstig musik. Musik som ibland kan uppfattas som ljud/vridna toner. Det extrema helt enkelt......

Jag vet inte.....men hårt ska det va, brutalt som fan gärna med massa attityd och gärna texter som slår en över käften med en hammare. En molotov cocktail rätt in i fina vardagsrummet som skakar om hela fundamentet man står på......

När jag känner mig misshandlad och förvirrad av det jag lyssnat på, då vet jag att det är bra, då är det något för mig.

Attityden är viktig.....musiken är viktig..... och det är roligt med frågor...

Peace
Roger

Snyggaste Turné posters....


Wolves in the throne room är inte bara ett av världens bästa band utan dom har verkligen dom snyggaste Turné posters som jag någonsin sett. Checka detta :


           


         


        

   


       


    


    

Bara en del av alla dom som Wolves in the throne room haft under åren, Vackra som faaan.......


Peace

Rogert

Fuck the facts - Die miserable. Dessa kana...

img00497-2011110 (MMS)

Fuck the facts - Die miserable. Dessa kanadensare måste ni kolla upp. Detta är deras senaste platta. Släpptes 2011.


30 November blir det av. Molokens release ...

30 November blir det av. Molokens release fest för deras nya platta "Rural". Detta går av stapeln på Scharinska i Umeå. Ska kolla läget men vill verkligen dit. 25 November släpps "Rural". Den finns att lyssna på via deras hemsida. http://www.moloken.net


I mina tankar just nu : Trap them och All ...

I mina tankar just nu : Trap them och All pigs must die. I lurarna : Converge. Godnatt......


Gjorde ett super inlägg men helt plötsligt...

Gjorde ett super inlägg men helt plötsligt dog datajäveln. Orkar inte att skriva om det nu......fan. Peace


Wolves in the throne room, Truckstop alask...

img00482-2011110 (MMS)

Wolves in the throne room, Truckstop alaska 5/11 - 2011


WITTR merch bord i Lördags. Bra utbud men ...

img00478-2011110 (MMS)

WITTR merch bord i Lördags. Bra utbud men deras första platta va slutsåld. Ville ha en ny då min e sliten som fan hehe. Dåliga bilder jag vet så ingen ide att maila om det. Peace


Truckstop alaska. Känner man sig hemma ell...

img00480-2011110 (MMS)

Truckstop alaska. Känner man sig hemma eller?? JA !!!!!!


Tjat tjat tjat jag vet men fuck it. Kaffe ...

img00493-2011110 (MMS)

Tjat tjat tjat jag vet men fuck it. Kaffe och nya Wolves in the throne room plattan. Hela bandet tilltalar mig som fan. Skogen, mystiken, det extrema och musiken. Musiken lever upp i mig och jag känner mig helt hemma. Snart blir det träning med sonen. Ska bli sweet :-)


Wolves in the throne room


Förväntningarna va skyhöga, fan va jag längtade till Lördagen. Ett gäng pilsner inför västen och 2 Whiskey så tog jag bussen till Truckstop Alaska på Lindholmen.

Ganska lugnt med folk då jag dök upp vid 21 tiden. Tog en pilsner och gick sen till merch bordet och kollade in vad dom hade. Sen blev det soffhäng tills Norrlänningarna jag skulle möta upp dök upp.

Trevligt häng med Lulepojkarna blev det(men när är inte norrlänningar bäst) + en del öl till.

Förbandet Wolvserpent vet jag inget om men dom bestod av en tjej på trummor och en kille på gitarr + effekter, det va tungt, stämningsfullt och otroligt mäktigt. Långa låtar och fiol spel på bästa nivå, tjejen vid trummorna spelade fiol på en av låtarna som utmynnade i tungt trumspel, den låten måste ha vart uppåt 14 min lång.

Fick träffa båda medlemmarna i Wolves in the throne room( dom är bara 2 i bandet men har musiker med sig vid livespelningar)

Nathan träffade jag första gången vid merch bordet då jag frågade han om han ville ta en bild med mig men fick svaret att han ställer aldrig upp på bilder vilket fick mig att häva ur mig det otroligt dumma svaret : Why the fuck not? Haha, vet ej vart det kom ifrån men Nathan skrattade han med.....phuu tur det haha.

Aaron träffade jag ut på golvet, skålade med han och frågade om det va sant att det kunde va sista plattan med WITTR, på det svarade han att kanske, jag vet ej....nej...ja kanske hehehe, uppenbart ska mystiken späs på men vi får väl se......hoppas ej det dock.

Fick även prata mer med Nathan som sagt, pratade om hur mycket deras musik betyder för mig och vad han tycker om sverige. Trevlig kille som fan.......

Spelningen då? Ja du, ord finns ej att beskriva vad jag upplevde, kändes som jag va utanför min kropp vid vissa tillfällen. Ljudet va bra och bandet levererade som fan. Stämningen i lokalen va total, rök och bandet hade minimalt med ljus, dom hade en liten lampa på deras gitarrer + lite ljus på dom backdroppar dom hade.

Det ultimata va att WITTR angrep alla sinnen dom kunde....musiken som omfamnar en, det visuella och sen när man(detta är nu mina upplevelser av musiken)står mitt i en mörk kall skog där man känner sig helt hemma, vilda djur observerar en och man känner sig rädd och glad på samma gång......då kommer lukten av brandrök, av en skogsbrand.....WITTR använde rökelser vid 2 tillfällen, den första gången va det en stickande lukt som kunde lika gärna vart en gasläcka hehe, kanske inte gas men det va en stickande känsla som ställde hela kroppen på sin spets och gav en lite obehaglig känsla.

Den andra gången luktade det brandrök, skogsbrand, detta va så jävla häftigt. Aldrig vart med om ngt liknande och kommer aldrig uppleva det på samma sätt igen även om det skulle användas igen. Kändes som man stod i denna skog, i ett eld inferno, skyddad av musiken och vi fans som stod och kollade på i en klunga.

Självklart är man lite jävig då WITTR är mina stora favoriter men jag trodde aldrig något skulle slå Tool live men Wolves in the throne room slog dom med hästlängder. Man får bara hoppas att man får uppleva ngt som är hälften så bra ngngång igen.

Vill tacka WITTR för att dom gav mig dessa känslor, vill tacka för denna underbara spelning.
Kommer dom igen finns det ingen risk att jag missar det......

FAAN VA BRA!!!!!!!

pEACE

rOGER

Napalm death - Utilitarian
Här är omslaget till nya Napalm death skivan "Utilitarian" som kommer släppas 27 Februari 2012

Kommer fler nyheter om plattan så fort dom släpps, detta är ett av dom största släpp under 2012.
Jag längtar som faaaaaaaaaaan.................

Peace

Filmen Winter's Bone va fantastisk. Miljön...

Filmen Winter's Bone va fantastisk. Miljön, skådespeleriet och historien. Nonmusic related jag vet men bra shit ska promotas.......


Spelningen igår va magisk. Den sjunker än ...

Spelningen igår va magisk. Den sjunker än in och tills jag sorterat allt jag va med om igår kommer jag ej skriva om den. Men fuck......det va magiskt. Wow...


Mörker, rök och rökelser av skogsbrand och...

img00486-2011110 (MMS)

Mörker, rök och rökelser av skogsbrand och myr.......Wolves in the throne room angrep alla sinnen på bästa sätt....jag e mållös. Tack ska ni ha !!!


Svaret jag fick av Wolves in the throne ro...

Svaret jag fick av Wolves in the throne rooms sångare/gitarrist vid frågan"kan vi ta en bild" va : sorry man, I don't do pictures. Mitt svar : why the fuck not?


Wolves in the throne room om ett gäng timm...

img00476-2011110 (MMS)

Wolves in the throne room om ett gäng timmar. Ölen e kall och musiken spelas högt !!!!!!!


Kaffe o Jimi så här på Lördagen. Sweet. La...

img00475-2011110 (MMS)

Kaffe o Jimi så här på Lördagen. Sweet. Laddar inför kvällen :-)


Wolves in the throne room i lurarna inatt ...

Wolves in the throne room i lurarna inatt (självklart) fan va jag ser fram emot spelningen imorgon. Godnatt......


Fynd på Andra långgatans skivhandel. Blott...

img00472-2011110 (MMS)

Fynd på Andra långgatans skivhandel. Blotted science, sidoprojektet Alex Webster i Cannibal corpse har. Instrumental svinteknisk Deathmetal. Letat efter denna platta sen 2007, den e svår att få tag i......40kr.....SWEET !!!!!!


Icke musikrelaterat men bästa motivet jag ...

img00469-2011110 (MMS)

Icke musikrelaterat men bästa motivet jag sett. Fuck Hv71 !!!!!!


Dessa spelas gärnet inför spelningen på Lö...

img00468-2011110 (MMS)

Dessa spelas gärnet inför spelningen på Lördag. Älskar detta band !!!


Hockey och kall öl !!!!!!

img00467-2011110 (MMS)

Hockey och kall öl !!!!!!


Lördagen närmar sig :-), Wolves in the thr...

Lördagen närmar sig :-), Wolves in the throne room spelar på Truckstop Alaska då. Bandet som jag missade sist dom va i Göteborg men denna gång så ska jag se dom. Celestial lineage heter deras senaste platta och jag hoppas verkligen dom spelar ngt ifrån den. Kommer bli en sweet dag. Men nu städas det i detta hem. Till ljudet av Tom waits och just Wolves in the throne room. Kaffe och städning alltså. Peace


Kvällen avslutas med Miles davis - Bitches...

Kvällen avslutas med Miles davis - Bitches brew 4 disc limited edition. Alla 4 diskarna är laddade för repeat i natt. Trött som bara den. R.I.P Bob Brunning och Sickan Andersson.


Denna t shirten vill jag ha. Om ngn där ut...

018 (MMS)

Denna t shirten vill jag ha. Om ngn där ute vet vart man kan beställa den i Medium, helst i sverige så skrik till.........


En lugn period sköljer över mig. Alla skiv...

En lugn period sköljer över mig. Alla skivor som behövs e inhandlade och inga mer ligger o väntar. Sweet men tråkigt samtidigt. Nu kaffe och Miles Davis - Bitches brew.


Deras kanske hårdaste skiva. Punkig och br...

img00464-2011110 (MMS)

Deras kanske hårdaste skiva. Punkig och brutal.....


Epn "Grotesque impalement" med sitt fantas...

img00465-2011110 (MMS)

Epn "Grotesque impalement" med sitt fantastiska omslag.


Demos 93-94 + annat godis. Dying fetus bli...

img00463-2011110 (MMS)

Demos 93-94 + annat godis. Dying fetus blir bara större o större favoriter.


Kaffe och Dying fetus. Bra start....hoppas...

img00462-2011110 (MMS)

Kaffe och Dying fetus. Bra start....hoppas jag får War of attrition idag. Då blir jag en glad Roger :-)


RSS 2.0