Ännu ett favorit band


 Converge
. Hur jävla bäst är inte dom. Den musik dom levererar är mäktig, brutal och kaotisk med en skarp röd tråd som binder ihop allt. Har allt dom släppt och det finns inte en dålig låt, en dålig platta eller dålig produktion.

Bandet bildades 1990 av Jacob Bannon och Kurt Ballou. Deras musik blandar Hardcore, punk och metal. Gitarrerna är komplexa och dom använder sig mycket av polyrytmik när det gäller trummorna. Bandet släppte sin första platta 1994, Halo in a haystack. Denna platta är mycket svår att få tag i, trycks inte längre alls. En hungrig debut som speglar hela Converge existens. BRUTALT!!!



Platta nr 2, Petitioning the empty sky kom 1996, en annorlunda historia. Låtarna är inspelade under olika perioder varav bandet kallar detta en samlingsplatta. Caring and killing kom 1997, detta är en samlingsplatta där det finns mycket godis. Plattan innehåller Converge´s första platta och demos och split låtar.







When forever comes crashing släpptes 1998 och bandet växte i branschens cred och fans. 2001 kom förändringen, bandet släppte otroligt starka vågade Jane Doe. Denna platta är otrolig och MÅSTE höras minst en gång av alla under livet. En otrolig resa där Converge blev hårdare och musiken tar fler vändningar. Converge´s ljudbild och produktion är tack vare Kurt Ballou, detta geni och konstnär. Förutom gitarrist så har han en studio och har producerat tex Trap Them och Kvelertak.





Nästa platta, 2004 års You Fail me är enligt mig deras skitigaste och hela skiten är en resa i tyngd och galenskap. Det varvas hejdlöst röj med ambienta inslag och punk i dess argaste form. Ett jävla konstvärk.
2006 kom No heroes och det är bara att tvätta sig o lägga sig. Galet bra och låtarna är oerhört starka.





Axe to fall kom 2009 är är Converge´s mest tillängliga platta, inte för att den e lätt men för att den är den mest kontrollerade. Bandet skriver just nu demos till en ny skiva och i Juni släpper dom en split med Drop Dead.
Converge är brutal konst. Kom ihåg deras namn. Lyssna, köp, njut!!!





Myspace

Rogeeeer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0