Deathmetal del. 1

Deathmetal, denna underbara musikstil som jag alltid återvänder till. Efter utflykter i Electronica eller Jazzens värld i en vecka eller så är jag tillbaka. Det går inte länge utan att jag hittar tillbaka. Deathmetal sitter i min ryggrad. Det aggressiva, blastbeats, growlandet, attityden, känslan.....ja allt bygger ihop en helhet som är oslagbar. Deathmetal termen sägs härstamma ifrån Possessed plattan Seven churches som släpptes 1985 där det finns en låt som heter Deathmetal. Ingen aning om detta är sant men en sak som e sant är att Seven churches är en platta som ni måste bara ha.

           

Finns så många plattor i denna genre som är ultimata mästerverk och nr 1 måste vara Death - Scream bloody gore. En platta som står som grund än idag för metal killar som spelar denna musikstil. Chuck Schuldiner sägs vara en av grundarna till Death metal. Chuck dog 13 december 2001 efter komplikationer av en hjärntumör som hade upptäcks 1999. Ni måste ha denna plattan.

           

Perfekt fördjupning i Deathmetal finns i boken Choosing death av Albert mudrian. Ang Svensk dödsmetall finns den underbara boken Swedish deathmetall av Daniel ekeroth. Autopsy är ett annat av mina favoritband, deras Severed survival och Mental funeral är bland favoriterna med, fantastiska plattor av ett band som bildades 1987 och splittrades 1995 men har startat upp igen 2009. Sen har vi den där plattan som är släppt av ett band ifrån Florida, dom bildades 1983 och 1989 kom den, Altar of madness. Denna jävla platta som ger en rysningar längs hela kroppen. Så bra är den. Helvete vilken platta. MORBID ANGEL RULES. Lyssna och KÖÖP!!!
                                             
             

            

            

Bara omslagen ger mig gåshud, mycket känslor och otroligt vilka skivor detta är. I sverige då? Japp, Left hand path och Clandestine med Entombed slår mig på käften, Dessa 2 svenska milstolpar. Finns hur mycket bra dödsmetall i detta land vi bor i, kolla in Ekeroths bok och kolla upp allt. Det är för mycket att nämnas. 

           

           

CANNIBAL CORPSE!!!! Oj vilket namn och oj vilket band. Enda svaga länken som detta band har släppt ifrån sig är plattan Gallery of suicide och den slår ändå 80% av alla plattor där ute på fingrarna. Älskar detta band, spelar ingen roll om Chris barnes sjunger eller om George(corpsegrinder) fisher har micken. Cannibal har vart favoriter hos mig många år nu och har allt med dom. Inga vinyler eller rariteter men allt annat hehe. Oj va bra detta är......vänta måste stänga av Suffocation och och sätta på Cannibal.......så där. Skulle vilja lägga upp alla deras skivor här för omslagen är dom coolaste som finns(om man har självdistans och fattar att detta är BARA omslag) Har ni inga plattor med Cannibal så ta på er jackan nu och åk och handla dom 3 första plattorna direkt. Mums va bra dom eeeeeeee.......

          

          

         

Ska iväg o handla men del 2 kommer snart. Finns så otroligt mycket att ta av i denna underbara musik stil.

Stay brutal
Rog


Kommentarer
Postat av: Magnus

Helt underbara omslag!!



Ær en stor ælskare av death metal. Redan som liten pojk somnade jag in till musik som Deicide "Suicide Sacrifice"

2009-11-09 @ 10:21:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0